fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

bors - 82735 - 18.02.2013 : Stari Blizo - best (0)

RE: Draga Republiko Srpska


Upravo sam na ovom sajtu našao i pročitao ovaj članak "Pismo Republici Srpskoj". Bravo Boro Miloševiću! Iako si svojim tekstom obuhvatio mnogo tema današnjeg života i stanja u ovoj "našoj" Republici Srpskoj, ja ću pokušati da kažem samo o jednom djeliću.

Pored mnogo izgubljenih boraca i stečenih invalida u toku rata, kako starijih, tako i onih mladih i najmlađih učesnika u proteklom ratu, "naša" Republika Srpska nam je odavno okrenula leđa, a oni koji su je stvorili su postali njeni siričići.

Zar treba da navodim primjere sa borcima i njihovim pravima? Zar treba da navodim groblja Mali Zejtinik, Miljeviće, Vlasenica, Bratunac i ostale u istočnom djelu Republike Srpske, o kojima je na ovom sajtu napisano dosta, ali ne i previše? Zar treba da navodim primjere porodica poginulih boraca koji još i dan-danas lutaju od nemila do nedraga, dok u Banjaluci i Bijeljini svakodnevno niču vile. Zar treba da navodim stvaranje imidža Banja Luke i Bijeljine i njihovih međusobnih svakodnevnih svađa. (pogledajte izjave čelnika na dan završetka poslednjih izbora?

Koliko je ova naša današnja vlast otuđila od stvaralaca Republike Srpske ima mnogo dokaza, a "vozovi prolaze li prolaze".

Vlast u Republici Srpskoj nakon rata nije učinula ništa u vezi pitanja granica Republike Srpske. Njima je važnije da li će pobjedili u Banjoj luci i u Bijeljini. A granica kod Brčkog i Srpske Kostajnice ih uopšte ne brine. Pogledajte koliko je Hrvatska ušla u teritoriju Republike Srpske u Kostajnici, radi jedne kule od kamena i spriječila vlasnicima, srpskim seljacima, da obrađuju vlastito imanje koje se nalazi u "našoj" Republici Srpskoj. A Hrvatska ode u grupu koju ne može razbiti niko.

Najsvježiji primjer kakva je naša vlast dolazi iz Pravobranilaštva Republike Srpske. Institucije koja se smatra zaštitom ljudi i dobara.

Drugi i to najsvježiji primjer je jučerašnja vijest preko javnih medija Republike Srpske.

Vlast Republike Srpske, da bi se oterasila balasta koga je sama napravila uzimajući kapom i šakom iza leđa onih koji su na ovaj ili onaj način, na vatrenim i drugim borbenim linijama odbrane, stvorili Republiku Srpsku. Sada je od jednog dijela tih stvaralaca pretvorio u jednu tenisku lopticu na kojoj su igrači u Banja luci i Sarajevu. U pitanju su penzije.

Ja iskreno da kažem, ne znam koliko je prijeratnih penzionera učestvovalo u ratu u odbrani Republike Srpske, ali evo, Republika Srpska želi da se i takvih riješi sa svoje grbače, bez obzira što su negdje i čitave porodice učestvovale u stvaranju Republike Srpske. I umjesto da je vlast Republike Srpske stavila u zaštitu svojih sunarodnika i tražila od Federacije potrebnu sumu novca za prijeratne penzionere, penzionisane na području sadašnje Federacije, "naša" vlast se odlučila da skida sa evidencije prijeratne penzionere i šalje u Federaciju. A ovi iz Federacije jedva dočekali, ali odgovaraju bez ustručavanja i bojaznosti da će biti kažnjeni svojim izjavama. Oni prihvataju i hoće ali...

Ovim činom vlast Republike Srpske želi da se oterasi balasta i da svoje sunarodnike pošto poto pošalje u ropstvo muslimanima u Federaciju, a vlast Federacije to objeručke prihvata, jer će Srbi biti potlačeni u Federaciji. Gdje će da žive kada su svoju imobinu zamjenili, prodali ili napustili zbog nemogućeg života Srba u Federaciji. Primjer bosanski Petrovac i drugi djelovi Federacije u kojima već žive Srbi. Više je Federacija pomogla svojim sunarodnicima u Republici Srpskoj, nego Republika Srpska svojim građanima u sopstvenoj sredini. Raspitajte se po mjestima gdje su izbjegli Srbi i povratnici muslimani nastanjeni.

Zar je to zahvala ljudima koji su se borili za Republiku Srpsku? Zar to nije sramota i bruka?
Idi na stranu - |listaj dalje|