fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

treskavica - 82691 - 16.02.2013 : Milan Savic Modrica - best (3)

Bilo i ne ponovilo se!


Prvo želim da se zahvalim Barsi na veoma korektnom i istinitom pisanju, jer mislim da su sada obije strane zainteresovane za istinu.

Ona trojica boraca okrenuli u tom pravcu jer su ostali u okruženju jer su im vaši borci prišli "iza leđa" i napali ih bombama. Moj prijatelj mi kaže da su imali puno sreće što su bile crne jer su eksplodirale samo na metar-dva od njega kome ni danas nije jasno kako je preživio.

Zbog čega je ta linija išla pravcem Poljice - Mlakva - Rakitnica, ja to ne znam a taj taj položaj smo nasledili od neke jedinice iz Trnova, a slažem se sa tobom da je tvoj predlog bio jednostavnije rešenja. Jedno sam siguran: odmah po dolasku na Mlakvu sam shvatio da se radi o veoma teškom i za onu liniju značajnom položaju.

Moj predlog je bio da kompletnu Mlakvu, Poljice, dva rova na Šljemenima i još par mjesta do Rakitnice miniram sa "fugasama", ali me naša komanda nije poslušala. Konkretno, na Mlakvi sam zamislio oko 25 fugasa napravljenih od protivtenkovskih mina koje sam mislio ukopati, postaviti na drvetu, u grmu, i sličnim mjestima do kojih bi doveo žice koje bi ukopao u zemlju, a aktivirale bi se električno. Da su me poslušali, sada bismo opisivali dosta teži dan za vas.

A što se odmora i godina tiče, i to si u pravu. Tada smo imali po 18-19 godina a na liniji smo bili i po mjesec dana, a kasnije i do 3 mjeseca bez smjene. Ne daj Bože da se tako nešto više nikome ne desi!
Idi na stranu - |listaj dalje|