fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

ambih - 82635 - 15.02.2013 : Jovan - best (0)

Presretnuti razgovori(3)


U akciji zauzimanja punkta UN-a uchestvovala je i
jedinica "VUKOVI sa DRINE" pod vodstvom kap. Legende.
Registrovane RMr agresora u opsegu 30-70 MHz i 130-170 MHz u z/o 28. dKoV:
RUP-12 kan. 406 U: KONAK-1, -3, BAGAT, GALIJA, IRAC, PIROT, MAKS,
LEGENDA, BADEM, REKS, KOREJA, SSARAC,
KONAK-1 zis
KONAK-3 top
GALIJA artiljerija
Napomena: Ove jedinice su 08. 07. 95. god. zauzele punkt UN-a
FQ: 153. 775 U:CHICHIN, JEZZ, ORAO, SOKO, (artiljerija)
KAN. 305 , KAN. 210 U:LUTALICA, BORAC-1, POSKOK, KOSOVO,
MALINA, MEKENZI
Mekenzi - starjessina (pretpostavljeni mu kap. Dasicc) BORAC lichno je
mogucce da je kap. Dasicc
FQ:149. 750 U:MOSTAR, CEZAR, VUK
KAN. 213 U:VARESS, KOSOVO

OOP
PK za ObP 2. korpusa
dr Esad Hadzic

20. RAZGOVOR R. CARDAKOVICH - GEN. SULJEVICH

Ovdje general Suljevicc upuccujem selame i mozzemo razgovarati. Prijem ovdje Ramo NSS . u 19:00 h poccceo je do sada najacci artiljisko pjessadiski napad na ZZepu sa svih strana imamo informacije da se oko 18:00h u ZZepu uputio zamjenik gen. Smita i oficir iz Ukrainskog bataljona radi pregovora, mi smo odbili da idemo na pregovore na Bokssanicu trazzimo da pomenuti oficiri dodju u ZZepu dali che docci do tog susreta ne znamo. Trazzimo od vas da upoznate gen. Delicha i prjesednika Izetbegovicha o ovim zbivanjima te daoni trazze obustavu vatre i pregovore na drzzavnom nivou. Trazzimo da poduzmu sve ovo su nam najtezzi trenuci . Neznamo dali su nam linije pomjerene. PRIJEM SSto se ticce ccetnicckih dejstava ccudno je da su u veccernjim ccasovima preduzeli te napade, vjerovatno radi psiholosskog pritiska radi primoravanja na pregovore. Vi ste konkretne zadatke oko pregovora dobili ranije ja ih sada neccu ponavljat. Izvijestit ccu komandanta Delicca o situaciji kod vas, a pregovore ne mozze Unprofor izvoditi bez nasse strane. Mislim da ste pravilno postupili ssto na pregovore niste issli van ZZepe. CCetnicima i Unproforu nikad ne treba vjerovati Ja vam mogu reci da izdrzite. Preduzimamo razne mjere da vam olakssamo stanje Nasse jedinice uspessno izvode ofanzivna dejstva na juznom djelu ratissta, u dolini r. Pracca a i prema vama se pripremaju razni oblici neposrednih kontakata. Prijem Sve sam razumio ali boim se onog najgoreg za sada toliko o novim informacijama izvjestichu vas Selam i ccujemo se! I ja vas Selamim i sutra je 21. jul ccetnici nisu ostvarili svoj plan prema kojem su bili zacrtali da osvoje ZZepu jer navodno medjunarodna zajednica imn je do tog vremena dala preccutno odobrenje. Svi smo uz vas i zzelim vam uspessnu odbranu. Alahimanet. Prijem Hocheteli nam rechi ssta za nas znacci 21. jul i hoceli nam od sutra imalo biti laksse??? prijem Sutra je sastanak u ZZenevi Kontakt grupe i sastanak Islamskih zemalja ocjenjujemo da cce to biti jedan preloman dogadjaj u odnosu svijeta prema Bosni a posebno prema zassticcenim zonama. U jednoj informaciji iz OUN preko ccetnicckih medija govori se navodno da Karadjicc mozze raditi do 21. jula a kasnije ne. Prijem Daj Bozze da tako bude selam i prijem SElam i vama, selam za operatora i ccujemo se hvala i ccujemo se!

Pored mene je gen. Suljevicc
PRIJEM: Ovde je N SS, gospodine generale nassim RI otkrili smo da ccetnici ujutro u 05:00. h treba da izvrsse opssti napad na ZZepu Sa izriccitom naredbom ulaska u ZZepu. Vecceras smo dobili podatak od komandira UKRAINSKE ccete Andreja koji je u ZZepi sa vojskom da sutra presjednik Izetbegovich i general Smit imaju zdogovor oko konaccnog raspleta o ZZepi. Saznali smo da je predsjednik u Kaknju mozzeteli nam provjeriti taccnost ove informacije:PRIJEM Gen. Suljevicc:
Neznam gdje je trenutno predsjednik Izetbegovicc, ali mi je poznato da su sve vasse depesse naslovljenje njemu dospjele do njega. Jucher je imao sastanak sa Turskim predsjednikom Demirelom u Zenici.
22.

Ratno predsjedništvo Opštine Žepa i Komanda 285. IBLBR Žepa
Rć/MS
prijem
Ako imate municiju nastavite borbu sa njihovim snagama, a ako nemate municiju morate se predati. PRIJEM!
Mi znamo najbolje koliko oni imaju snaga jer sudbina vojnika OK?
UNPROFOR-A zavisi od nas. Prije toga tražimo razgovor sa generalom Smitom jer sudbina vojnika UNPROFORA zavisi od nas i želimo direktno da im kazemo sta ce
im se desiti!
PRIJEM
Idi na stranu - |listaj dalje|