fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

bihac - 82603 - 14.02.2013 : Izet Sisic Buzim - best (0)

Tenkovi na Bihaću


Evo kako znam da je naređeno da tenkisti sjeda u drugi tenk! Odmah, nakon što je tenk pogođen, pošto pogodak nije bio tako strašan da bi i posada tenka izginula, tenk je krenuo nezad par metara. U tom trenutku smo se ubacili u vašu vezu i čuli nekoga kako komanduje:

 • "Sjedaj u drugi tenk, sada su gotovi, sad ih imamo!"

  Tu naredbu su morali čuti i vaši komadiri ili onih koji su imali sredstva veze. A to da se njemu nije išlo baš tako lako, znam osjećaj posade kada im tenk bude pogođen.

  Odmah nakon toga je usljedio napad naših boraca koji su vam prišli iza leđa. Pored toga, bile su tu i jedinice koje su trebale da onemoguće povlačenje vaše grupe koja je bila u napadu.

  Izete,

  interesuje me ti lično čuo tu "komandu" preko veze ili si to saznao iz tog vašeh dokumentarca. Molim te da na ovom forumu pišeš samo ono što si vidio i što znaš. Nema potrebe da naglabamo o nekakvim glupostima poput onoga da je Mladić u toj akciji imao 100 tenkova.

  Ne znam da li ti je poznato da je SRK na čitavom Sarajevskom ratištu imao samo 24 tenka, a to je bila zona odgovornosti čitavog jednog korpusa. Ovaj podatak potvrđuje i vaš izvještaj u vezi uzroka sloma operacije deblokade Sarajeva, a njega u kompletnosti možeš pročitati na internetu. Objavljen je i na ovom portalu.
 • Idi na stranu - |listaj dalje|