fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

bihac - 82563 - 13.02.2013 : Izet Sisic Bihać - best (0)

Breza '94


Pozdrav svima,

na jedan moj komentar urednik je napisao da "orem" naširoko jer sam pisao o vašoj kontra-ofanzivi na Bihac i o akciji Breza '94. Nakon izvjesnog vremena stigli su novi komentari od srpskih i bosanskih boraca, u kojima se uglavnom piše istina. Jedan od boraca iz Bužima je tačno opisao sve te događaje, ali šta vredi ako ne vjerujete. Naravno, ni jedan borac ne može sve detaljno opisati jer nije mogao istovremeno biti na svim mjestima, ali se mogu zakleti da je kompletnu operaciju najbolje opisao onaj iz Bužima. Jedino što sa sigurnošću ne znamo koliko ste imali tenkova jer su 4 krenula u napad i onaj prvi je ostao na Križu.

Onaj prvi rov je pronašao vaš BST. Onom tenkisti je naređeno da sjeda u drugi tenk jer ste mislili da nemamo više protivtenkovskih oruđa, ali njemu se baš nije ni išlo.

Kasnije ste u napadu pješadije postavili dvije M84 ispred naših rovova koje nam nisu dale dići glavu, ali su i one kasnije otklonjene.

Ja ću napisat istinu o tome što znam, ako mi neko može reći koliko ste u pozadini imali tenkova jer ne vjerujem da ste na nas krenuli samo sa četiri tenka jer je njihov zadatak bio da se probije liniju da bi se i ostali priključili, kad je toliko vojske angažovano a tu je bio i sam Mladić koji je lično vodio operaciju.

Ofanziva je trebala da presječe Cazin i Bihać, nakon što se uništi 505. bužimska brigada.

Ponavljam, interesuje me sa koliko ste tenkova krenuli!

Izete,

ukoliko tvrdiš da "tenkista nije htio da sjedne u drugi tenk", onda moraš da kažeš i odakle ti ta informacija i kako je moguće da ti to znaš. Ja mogu da shvatim da se to desilo na vašoj strani, ali na našoj...
Idi na stranu - |listaj dalje|