fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

bosna_danas - 82533 - 13.02.2013 : Nenad NS - best (1)

Ratne kuhinje


Čitam sve ove razloge zašto Srbi nikada neće biti Bosanci i kako je sve dogovoreno i isplanirano, i da su svi narodi na kraju na gubitku.

Ko je 1989. godine mogao da zamisli da ce se SFRJ raspasti? Ko je samo mesec dana pre početka rata u BiH mogao da zamisli da će za 20 godina Bosna biti čtnicki podeljena na dve celine i da će Srbi u jednoj biti apsolutna većina, u sledećih 3-4 generacije verovatno 95%? Najveći problem je bio što su svi drugi mnogo ranije počeli da se spremaju za rat i da planiraju šta i kako, dok su Srbi bili zaluđeni idejom jugoslovenstva, bratstvom i jedinstvom sa dželatima njihovih očeva i dedova. Čak ni u prvim danima rata, da je neko napravio anketu, među 10 srpskih boraca sa pitanjem šta je cilj borbe , dobio bi 7-8 razlicitih odgovora.

Pošto ni na početku rata nismo znali šta želimo, morali smo platiti najveće žrtve.

RSK ni pod razno nije mogla biti država sa 0, 35 mil stanovnika na tri odvojene teritorije. Ona je odigrala trojanskog konja Hrvatima, obezbedila dubinu odbrane Republike Srpske i držala Hrvate zaposlene da VRS ne brine o 350 km fronta u najosetljivijem delu teritorije. Na kraju je 99% naroda RSK platilo cenu a 1% ološa se obogatilo ratnim profiterstvom. Kada je trebalo da se žurka privodi kraju onda je narodu stigla naredba da se pakuje i ide pravac za Republiku Srpsku i Srbija, a zatim i na Kosovo da opet glume trojanskog konja.

Muslimani kukaju za Zepom i Srebrenicom, a Drvar, Grahovo i Glamoč su imali veći procenat Srba nego Beograd pa se niko nije zakašljao kada su ti prostori etnički očišćeni. I na kraju je stiglo najveće zlo jer su ljudi koji su bili najzaslužniji za stvaranje Republike Srpske morali da u miru napuste svoje domove u Srpskom Sarajevu, iako su ih u ratu odbranili, čak i onda kada su pokvarili planove političara jer su trebali da budu vojnički osvojeni.

Narod je platio najveću cenu, a plodove toga će ubirati tek njihovi unuci i praunuci u Republici Srpskoj.

Da zlo bude još veće, sada je cela Republika Srpska trojanski konj i kontra-teg evropskoj fobiji od Islamske države u srcu Evrope i masu muslimanima ispred nosa Srpskom Republikom da bi im ovi za uzvrat mahali repom kada postavljaju penzionisane EU birokrate za vladare Bosne, za vojno prisistvo i za zeleno svetlo za kolonizaciju. A pretnja glasi:

  • "Budite dobri da ne ozvaničimo ono što je u praksi već odavno druga država"

    P. S. Najveći je paradoks što sada svaki političar iz Republike Srpske koga BiH ne zanima, ispada veći bosanski patriota od najradikalnijeg SDA jer se bori protiv toga da stranci ovde vladaju.
  • Idi na stranu - |listaj dalje|