fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

rat1992 - 82523 - 13.02.2013 : Zeljko Tomic Sokolac - best (33)

Zašto nikada neću biti Bosanac!


 1. Zato što musilimani neće da prihvate činjenicu da su i oni srpskog porijekla

 2. Zato što muslimani ne vole Republiku Srpsku, za koju nisam žalio ni poginuti

 3. Zato što nas muslimani iza leđa nazivaju "četnici", a u razgovoru sa nama uporno ponavljaju priču o nekakvom "zajedničkom suživotu!"

 4. Zato što muslimani vjeruju da se u prethodnom ratu desila "agresija na BiH", a pri tome tvrde da to nije bila ona od strane HVO-a iz Republike Hrvatske.

 5. Zato što se muslimani ne mogu pomiriti sa činjenicom da su izgubili rat od 37% Srba, pa žele da vjeruju da su ih porazili "srbijanski četnici" i Rusi, kojih je kod nas Srba bilo pet puta manje u odnosu na broj Sandžaklija i mudžahedina u njihovim redovima.

 6. Zato što su muslimani nakon rata ubjedili sami sebe da su dobili rat, a uspjeli su da opstanu u Bosni samo zbog toga što su Srbi bili prinuđeni da im stalno, pod pritiskom Međunarodne zajednice, ustupaju teritorije: aerodrom u Sarajevu, Mostar, Goražde, Bihać, Igman... Realno gledajući, da ovoga nije bilo, Armija muslimanske BiH bi kapitulirala još 1993. godine! Muslimani su opstali samo zato jer ih je polovina živjela u "zaštićenim zonama" iz kojih su mogli da slobodno ratuju, dok su srpski topovi stalno bili pod nadzorom UNPROFOR-a. Opstali su i zbog toga što je na njihovu stranu stao i NATO, koji je zbog muslimanske vojne inferiornosti, čak morao i da bombarduje srpske položaje.

 7. Zato što muslimani žale za Srebrenicom i Žepom, a ne shvataju da su Srbi zbog mira u Bosni izgubili mnogo vrednije teritorije, poput Vogošće, Ilijaša, Grbavice, Ilidže i Hadžića.

 8. Zato što muslimani još uvijek ne znaju da je rat u Bosni bio jedna unosna igra za Velike Sile, i da u njemu niko od nas nije pobjedio.

 9. Zato što muslimani vjeruju da su im Amerikanci prijatelji, i ne shavataju da nas Zapad muze poput "sanske koze". Ne shvataju da se iz Bosne svakodnevno odnosi sve ono što su naši preci vjekovima stvrali i za što su mnoge generacije prolivale znoj i krv.

 10. Zato što muslimanima nije jasno da u prethodnom ratu niko nije imao značajnijih vojničkih uspjeha i da su sve teritorije razmjenjene politički: Mostar za Koridor, Srebrenica za Srpsko Sarajevo, Krajina za Dejton.

 11. Zato što su muslimani bili spremni da za Islam žrtvuju čak i svoj vlastiti narod: Markale, Srebrenica...

 12. Zato što muslimani uveličavaju svoje žrtve, a umanjuju i ne poštuju srpske. Još uvijek vjeruju da je u Srebrenici ubijeno 8000 muslimana, a tvrde da je u Sarajevu ubijeno samo 200 Srba.
Idi na stranu - |listaj dalje|