fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

treskavica - 82519 - 12.02.2013 : Milan Savic Modrica - best (1)

Neprijatelj na nišanu


Čitajući tekst gospodina "Barsa Sarajevo" pročitah i nešto veoma zanimljivo, a radi se o onoj trojici vojnika koje su muslimani mogli likvidirati.

Naime, radi se o istinitom događaju, koji se desio tog 01. 10. 1994. godine. Jedan od te trojice srpskih vojnika je moj dobar prijatelj, koji mi je takođe ispričao istu priču, i ja vam se u njihovo ime zahvaljujem što ste ih postedjeli.

Ja sam držao položaj na Mlakvi, međutim uoči tog napada sam ranjen ispred vaše kote Jabuka. Ukoliko se neko od vaših boraca sjeća tog događaja volio bih da se javi jer sam i ja tada poštedio vaša 3 do 4 borca.

Ovaj događaj se desio oko 25. juna 94. godine. Bili smo u izviđanju vaših položaja na Jabuci gdje ste imali tri linije odbrane. Na prvoj liniji ste uređivali jedan rov sa kojeg sam ja "ukrao" onaj unproforski najlon i tri lopate. Druga linija je bila mnogo uređenija i već su bile iskopane tranšeje. Na trećoj liniji ste imali "bajtu" ispred koje je jedan vojnik kuvao kafu dok su još tri sjedila za stolom. Nas pet je bilo daleko od vas svega 50 metara ali nismo htjeli pucati.

U jednom momentu su dvojica vaših vojnika krenula prema nama, onim putem što vodi do Mlakve. Došli su na nekih 30 metara od nas, ali su se iz nekog razloga vratili nazad. Da su kojim slučajem nastavili još nekih 5 do 10 metara mi bismo ih morali neutralisati jer bi nam prošli iza leđa, a vjerujem da bi nas onda i primjetili jer je šuma bila rijetka i pregledna.

Tog dana smo se bezbjedno vratili na našu liniju, ali sam 29. juna naletio na vašu minu ispred onog starog, napuštenog rova.

Volio bi da se neko javi i potvrdi ovo što sam napisao. Slažem se da smo svi preživjeli jedan strašan pakao, ali mislim da je istina najbitnija!
Idi na stranu - |listaj dalje|