fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

prepiska - 82473 - 11.02.2013 : Nenad Novi Sad - best (2)

Mapa položaja VRS u Srpskom Sarajevu


Da vidite kartu kliknite ovdje

Željko, ima li šanse da ovako ucrtaš mapu položaja VRS na unutrašnjem i spoljnom prstenu oko Srpskog Sarajeva, postavis to u link pa da klikom na taj link vidimo mapu. Moglo bi po godinama rata ili da se obileže i promene posle većih akcij. Ovo bi sigurno mnogo olakšalo praćenje nama koji nismo iz Sarajeva.

Molim te da pogledaš, znam da sam ovo već jednom pitao, pa si mi odgovorio da je to jako skupo ali ovo je tako jednostavno da bi verovatno ti ili Vogošćanin Pravi ili bilo ko iz Sarajeva to mogao da napravite za manje od 3 minuta, a nama bi bilo veoma korisno.

Tu imas mapu od Vojkovica preko Lukavice niz Novopazarsku ( Ozrensku) ka Grbavici pa preko Jevrejskog groblja ka Trebeviću pa bukvalno sa 7-8 klikova možeš da završiš, ti samo proveri da li je ovo tačno.

Ovo je srpska istorija i sramota je što se online nigde tako nešto slično ne može pronaći. Istoriju Srba smo učili čitajući Ćorovića, a istoriju srpske na ovom tvom sajtu.

Ne želim da budem dosadan, ali ako ti se svidi ovo razmisli o nekoj legendi pored mape sa pojašnjenjem šta je koja brigada pokrivala.
Znači, molim da pogledaš ovo gore!

Nenade,

prijedlog i nije tako loš, mada niko od nas ne poznaje dovoljno kompletno Sarajevo kako bi ucrtao sve pozicije. Ja dobro poznajem ovaj istočni dio, od Vogošće do Vojkovića ali imam problema da ucrtam onaj dio od Ašpriljskih stijena preko Darive do Trebevića jer je to predio u komji niko sem onih koji su bili na liniji nisu zalazili. U isto vrijeme, Sarajevo se sada izgradilo, posebno onaj dio Žuči prema Uglješićima, Hotonju i Zabrđu, pa ga više i ne prepoznajem. Konačno, mnogo je komplikovanije nacrtati liniju na mapi nego pokazati na terenu.

U svakom slučaju, ja sam kartu objavio, pa ukoliko bi neko htio da malo pozabavi ovim poslom i ja bih mu bio zahvalan.

P.S. Ja sam pokušao da nacrtam kartu oko Sarajeva, ali imam problema jer sam se kod Vogošće u Poljinama spustio nisko, promašio Pretisovu fabriku, a ne znam da se vratim i ispravim samo jednu tačku. U Rajlovcu ne vidim kasarnu na karti, ne mogu da nađem Doglode, Osijek i Zoranovo (Otes). Na Ilidži ne vidim čak ni Željeznicu, a dalje prema Blažuju uz padine Igmana ni sam ne znam gdje su bile linije... Izgleda da je ovo malo komplikovanije nego što sam mislio! Konačno ne znam kako se ucrtavaju mjesta jer mi ne dozvoljava da prekinem liniju i uradim isto. :-)
Idi na stranu - |listaj dalje|