fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

poginuli - 82357 - 08.02.2013 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (2)

Milutin (Srboslav) Fuštar i Boro Đajić


Milutin Fuštar, je ranjen 26.07. 1993. godine u operaciji "Prsten" a preminuo 12.08.1993. godine na VMA u Beogradu. Bio je pripadnik hotonjske jedinice, koju smo u vrijeme popularno zvali "Fočanska". Naziv su dobili zbog toga što su u toj jedinici pretežno bili pretežno borci rodom iz Foče, pa se i njihova ulica zvala Fočanska ulica.

U isto vrijeme kada je Fuštar zadobio smrtonosne rane, poginuo i njegov prijatelj, saborac i komandir Boro Đajić. Nakon osvojenog Golog Brda, borci iz "Fočanske" su se javili da popune osvojenu liniju. Ušli su u muslimanski tranše i dok su se kretali da ga popune, pala je jedna muslimanska granata u njenu unutrašnjost. Tada je više boraca iz Hotonja bilo ranjeno. Tijela Fuštara i Đajića su pokupile smrtonosne gelere i tako spaslili svoje saborce od još veće tragedije.

Lazo, koji je kao operativac uvodio hotonjske borce u tranše, imao je sreću jer je jedini išao pored tranšea i osim ošamućenosti od detonacije, nije imao drugih posledica.

Boro Đajić i Milutin Fuštar su bili neustrašivi i jedni od najboljih boraca kako u Hotonju, tako i u Vogošćanskoj brigadi.

Neka im je vječna slava!
Idi na stranu - |listaj dalje|