fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

bihac - 82323 - 07.02.2013 : Mr105505 TGOSS Buzim - best (1)

O fanatizmu 505. bužimske


Hvala ti na mišljenju, svakako poštujem sve što si napisao.
Da li su jedinice koje su bile protiv nas slabe u odnosu na one iz drugih krajeva ti ne bih mogao reći, znam samo da intenzitet borbi na komunikaciji Bojna-Osmača (državna granica) nije bio ni blizu intenzitetu na Kladuškom ratištu koji je nastao krajem 1993. godine upravo zbog toga što su u borbu dovedene jedinice iz drugih krajeva države. Te borbe su pogotovo bile teške i iscrpljujuće od januara paĐ do juna 1995. godine.

Moraš znati da mi iz Brigade, bar mi normalni koji smo stalno bili uz generala Nanića osuđujemo te radnje.

Saudijanac nije bio pripadnik 505. viteške brigade, i iskreno ja nemam pojma od kuda je došao i ko mu je dao odobrenje da ide sa našim vojnicima.

To kod nas nije bilo normalno, pogotovo kad je Nanić bio živ. Ti eksesi su se javili nakon komandantove pogibije. Odgovorno ti tvrdim da većina oficira , sigurno njih 95% nikad nije to naredila prilikom izvođenja "Sane'95" i naših ostalih operacija.

To što se je desilo u avgust 1995. godine zasigurno baca ljagu na Brigadu, ali zar nije pohvalno to što smo mi nadređenog čovjeka izručili nadležnim organima koji je dobio deset godina zatvora.

Da budem iskren, ja nikada nisam bio baš toliko fanatičan, možda su mi zbog toga oduzeti i činovi, ali šta je tu je.

Pozdrav i svako dobro! Ukoliko vas još nešto zanima ja sam tu, a možemo se čuti i preko e-maila.
Idi na stranu - |listaj dalje|