fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

bihac - 82321 - 07.02.2013 : Mr105505 TGOSS Buzim - best (2)

Ispravka u vezi ranijeg posta


U prvom postu sam naveo da je broj poginulih 1. Novigradske br. iznosio 163. Kad sam danas razgovarao sa svojim prijateljem iz brigade skontao sam da sam pogriješio.

Broj poginulih pripadnika 1. novigradske brigade tokom operacije Munja '93 iznosi 63 pripadnika. Tako stoji u dokumentima. A onaj broj od 163 vojnika se je vjerovatno odnosi na vojnike koji su poginuli od 12. januara pa sve do polovine februara 1993. godine kada su vaše snage vršile napada ne izgubljenje položaje.

Nemoj misliti da meni nije stalo do istine i bio bih ti zahvalan ukoliko možes doći do spiska poginulih.

Lijep pozdrav!


Poštovani,

Ne znam da li ti je jasno, ali ovom svojom "slučajnom" greškom, kao i još nekoliko "sličnih" si značajno narušio svoj kredibilitet, koji ćeš veoma teško moći povratiti na ovom mjestu, a na sve ono što si do sada napisao je pala sjenka sumnje!

Kažeš da si čovjek koji se zalaže za istinu, a nakon ovakvih podvala teško da ti neko može vjerovati. Iskreno da kažem, sada sa rezervom prihvatam sve ono što si do sada napisao.

Pošto mislim da još uvijek nisi pronašao stranicu "Najnoviji", vjerujem da ne znaš da ja svakodnevno na njoj prikazujem spisak boraca koji su poginuli "na današnji dan". Trenutno u bazi podataka imam preko 6000 poginulih boraca iz SRK i Drinskog korpusa. Uskoro počinjem sa obradom podataka za Hercegovački korpus, nakon čega namjeravam da se posvetim obradi podataka za brigade iz 1. i 2. krajiškog korpusa.

U svakom slučaju, podaci kojima raspolažem su neosporni, svi borci iz svih pet korpusa VRS su navedeni u spiskovima sa tačnim datumom i mjestom pogibije.

Pozdrav,
Željko
Idi na stranu - |listaj dalje|