fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

sokolje - 82315 - 07.02.2013 : Vojni Policajac Beograd - best (1)

Kasarna Rajlovac 1991. godine


Za B. Kneževića i sve ostale prijatelje, klasiće, kojima sam imena zaboravio, ali likom žive u mojim sjećanjima. Iako su kroz naše živote proturnjala razna vremena, u mislima imam ne samo Srbe, veći tadašnje prijatelje Hrvate i muslimane...

Božidare, ne mogu sada da se setim da li smo se nekada upoznali, ali ja sam jedan od onih policajaca koji je stalno dolazio u Busovaču leta gospodnjeg 1991. godine kada su se na vojnike koji su čuvali Busovaču dešavale sve one provokacije. Bilo nas je četvorica Srba na redovnom osluženju vojnog roka u policiji Rajlovca. I samo su nama verovali, počev od vodnika.. Mehe Porobića i ostalih bezbednjaka... Bili smo i one noći kada je pretila izdaja straže, čini mi se od onog zastavnika. Dobili smo dojavu u 01:00 čas i tu noć smo proveli u njegovom saslušavanju. Nakon toga je stražu preuzeo onaj potporučnik iz pešadije. Eh, kada samo pomislim da smo tada bili samo klinci, a koliku smo odgovornost snosili!

Znam da je Meho bio hrabar, ali bio je rat. Pročitao sam na netu o njegovim aktivnostima, a dobio sam i neke informacije nakon rata u Beogradu. Inače, malo je bilo dobro obučenih i spremnih vojnih lica! I dalje se setom prisećam Sarajeva, nekako volim taj grad mada ga nikada od tada nisam video a tako bih voleo i otići ću jednog dana!

Ovih dana sam pročitao dosta tekstova na ovom forumu i zahvalan sam onima koji su ga postavili. Pročitah i o policajcima Viktor Bubnja. Mi jesmo bili dobro obučeni ali oni su bili vrh. Ne znam šta se dešavalo sa njima nakon što sam ja otišao iz Sareajeva, ali vjerujem da su "krvavo" prošli. Ako neko zna nešto više o tome, volio bih da to i napiše.
Idi na stranu - |listaj dalje|