fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

bihac - 82297 - 07.02.2013 : Mr105505 TGOSS Buzim - best (0)

Snabdjevanje municijom, broj poginulih Novogradske brigade


Dobivali smo mu municiju od Korpusa ali ne u tolikoj mjeri kao sto su to dobivale ostale jedinice, pogotovo jedinice iz Bihaća.

Što se tiče broja poginulih Operacije Munja '93, prema dobivenim podacima od stranih nadležnih službi prilikom razmjene poginulih taj broj je utvrđen a i postoji arhiv 5. korpusa u kojem sigurno postoje imena i prezimena poginulih pripadnika. I ovaj broj nije iz prva dva dana već u narednih 20-tak dana kada su jedinice 1. novigradske brigade i ostle jedinice iz VRS pokušavale povratiti izgubljene položaje, međutim to se nije desilo.

Prilikom pisanja ovog posta zovnuo sam svog prijatelja koji je bio u Komandi brigade i rekao mi je da su gubici 1. novigradske brigade bili 69 poginulih a ostali poginuli su bili pripadnici drugih jedinica VRS.

Ukoliko pogledaš svoj prethodni post, primjetićeš da si upravo demantovao samog sebe. Istine radi, potrudiću se da Novogradska brigada bude prva jedinica 1. krajiškog korpusa koju ću dodati u moju bazu podataka nakon čega ću ti prikazati i spisak boraca poginulih na taj dan.
Idi na stranu - |listaj dalje|