fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

bihac - 82160 - 02.02.2013 : Mr105505 TGOSS Buzim - best (0)

Pozdrav iz Bužima


Pozdrav svim bivšim vojnicima, bio sam pripadnik 505. viteške brigade.

Vidim da pišete ovdje o Brezi '94 i općenito o opsadi okruga Bihać. Ukoliko vas nešto zanima slobodno pitajte, daću vam najiskreniji odgovore.

Imam ja! Ukoliko si bio na Fikretovoj strani, interesuje me da li znaš onog poručnika - Srbina, što vas je obučavao i išao sa vama u akcije protiv Alijinih: visok 185, proćelav, 1960. godište...

Ukoliko si bio u Bihaću na Alijinoj strani (može i za bilo koga drugog) interesuje me da li si znao Nenada Tomića, konduktera onog autobusa što je vozio za Željavu. Njega su svi u Bihaću znali! Bio je visok, otprilike 1964. godište, imao neki kilogram viška... Inače, Nenad je bio moj bližnji rođak. Rekoše mi da je poginuo od snajpera negdje kod Izačića, na nekakvoj stijeni.

Inače, vezano za njegovu pogibiju, interesuje me da mi neko opiše liniju oko Bihaća krajem 1992. godine. Dobro poznajem taj kraj jer sam tamo bio mnogo puta, a u Željavi sam 1985. godine služio i vojsku.

Pozdrav,
Željko Tomić

P.S. Ovi moji pričaju o nekoj "sarajevskoj raji", a meni se sve čini da su muslimani iz Bihaća i Cazina bili za klasu bolji ljudi od sarajevskih muslimana - sve dok ovo ludilo od rata nije zatrovalo narod.
Idi na stranu - |listaj dalje|