fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

ambih - 82056 - 30.01.2013 : Jovan - best (0)

Hanka i zločini nad sarajevskim Srbima


Tokom rata u BiH je unutar 1. muslimanskog sarajevskog korpusa postojala tzv. umjetnička četa koja je imala zadatak da obilazi vojsku na položajima. Nju su sačinjavali tzv. umjetnici tačnije ljudi sa estrade.

Kroz Hankin slučaj saznadosmo da je osim Hanke u njoj bilo još mnogo poznatih likova, poput Dine Merlina. Za razkuju od Hanke, Dinu onaj nesretnik Golub čak i pohvali, što samo pokazuje da se i u najgorim momentima i situacijama može ostati čovjek.

Hanka je bila maskota čete sa najvećim učinkom u istoj. Ona je najviše je posjećivala vojsku i išla na najgora ratišta, kao što su bile posjete Velešićkom bataljonu, osnovnoj jedinici muslimanske vojske na Žuči - dijelu Sarajevskog ratišta koje su oni smatrali za najteže i najgore. Hanka je stigla i da otpjeva poginulu pripadnicu ovog bataljona "žutu" Fadilu.

Potsjetnik za sve one koji ne znaju:

...Kako je to bilo kod muslimana tokom rata, Kako je bilo biti Vlaj(h) naprimjer u muslimanskom Sarajevu tokom rata... Evo nekoliko informacija... Najomiljeniji muslimanski izraz za Srbe je bio Četnik.

Javno proglašavanje nekog Srbina četnikom je automatski značilo da sa tim nesrećnikom može da radi ko god šta hoće, tako da postupak Hanke s udarcom u muda četnika je u svijesti svih armijaca (sve sa Pejanovićem i onom sa dva prezimena) doživljen kao normalna radnja i otud ne čudi što je danas Hanka začuđena i šokirana i što Dino Merlin ne može da vjeruje.

I što onaj novinar Senad Avdić je šokiran i ne vjeruje...

Zastupnik oštećenog Goluba advokat Tomić, na žestoke prozivke iz Sarajeva uzvraća da će istrajati i ironično poručuje Sarajevu da im je bio dobar kad je vodio tužbu protiv Kačavende.

Istrajavanje na ovom procesu kurčenja Hanke na Igmanu kod Zuke Ališpage je mali korak u saznavanju mnogo većih i gorih tajni (sistematsko ubijanje sarajevskih Srba koji su ostali u muslimanskom Sarajevu lojalni Izetbegoviću sa najjačim intenzitetom u periodu jun 1992. godine - oktobar 1993. godine, zatiranje kompletnih porodica, masovno silovanje srpskih žena i djevojčica, opšta ćutnja kompletne muslimanske javnosti koja traje nesmanjenom žestinom sve ove godine i koja je dovela do apsurda da se danas u Sarajevu često u gradu susreću žrtva i zločinac...

Vjerovatno zbog sramote, straha, zamjeranja ČARŠIJI, ... ćutnja sve ove godine istom žestinom kao kod "armijaca" traje i kod žrtava jer je ipak dosta silovanih Srpkinja ostalo živo i što je najgore ostalo da živi u federalnom Sarajevu sa matricom ponašanja stvorenom u ratnom Sarajevu.

Već je 20 godina prošlo i projekat "masovne sarajevske ćutnje o svirepim zločinima nad srpskim civilima" je na putu da doživi potpuni uspjeh jer sa svakom novom godinom događaji blijede...
Idi na stranu - |listaj dalje|