fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

operacija_prsten - 82019 - 29.01.2013 : Oko - best (3)

Tošina i Mocina pogibija


U trenutku Tošine pogibije gotovo čitav IDV na čelu sa Mićom se nalazio ispod kote 830 tj. na djelu trougle livade. Mi smo krenuli u akciju iz rova koji se nalazio na špicu i došli do dijela gdje je bilo malo šume. U tom trenutku su i po nama počele da padaju granate, a i mi smo bili bez zaštite. Tom prilikom je Oljo ranjen u ruku dok je mene i N. detonacija oborila. Iako ošamućeni prošli smo bez povreda.

Sagledavši situaciju, Mićo je naredio da se izvučemo i vratimo na polazno mjesto. Kada smo se vratili rekli su nam da je Tošo poginuo kao i ko je krivac za sve to.

Nakon toga, par nas se pridružilo ekipi iz Ilijaša, koja je trebala da krene na kotu 830. Krenuli smo, ali smo samo zauzeli naš stari rov u kojem je bilo nekoliko neprijateljski vojnika koji su tu i ostali.

Nisam baš neki pisac pa ne mogu da detaljno opišem događaje, ali mnoge stvari i dan-danas sanjam i prisjećam se i dobrih i loših momenata iz tih teških ratnih dana.

Mocina pogibija me je zatekla u krevetu jer sam bio ranjen. Bilo mi je veoma teško kada sam to čuo. Još uvjek se sjećam njegovog lika i načina na koji je koračao. Prije par godina sam mahinalno prišao jednom tipu sa leđa i kucnuo ga po ramenu jer mi se učinilo da je Moca.

Petnaestag dana nakon Mocine pogibije otišao sam do njegove majke, čija je kuća bila gotovo na samoj borbenoj liniji. Zatekao sam je da loži vatru jer nije imala struje koju su joj isključili zbog duga. Odmah sam otišao i našao Miću i još par drugara iz IDV, a zatim smo otišli do elektrodistribucije i dali im ultimatum koji nisu mogli da ne ispune. Odmah su otišli i priključili struju.
Idi na stranu - |listaj dalje|