fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

srpska - 81929 - 26.01.2013 : Stari Blizo - best (0)

Da li je Dodik potreban Republici Srpskoj?


Na stranici pod brojem 81863 od 24 januara ove godine, izišao je jedan članak pod naslovom:

Da li je Milorad Dodik potreban Republici Srpskoj?

Kada sam pročitao taj članak i članak o Jugoslavu Petrušiću, onda me je ponuklo da kažem nešto u vezi toga.

Republici Srpskoj potreban je svaki Srbin, pa i Milorad Dodik.
A da li je Milorad Dodik potreban Republici Srpskoj kao predsjednik, e o tome se može diskutovati.

Kako i zašto?

Ako jedan predsjednik Republike Srpske u ovom slučaju Milorad Dodik neposredno poslije samih izbora javno putem javnih medija kaže svojim građanima:

 • "Važno je da smo osvojili Banja luku, a ostali djelovi nas ne interesuju!"

 • "Mi smo od Banja luke, jedne mahale, napravili jedan evropski grad! Da su ovo i ono..."

  To je stvarno tačno, da su osvojili glasovima Banjaluku, ali ne i da je Banjaluka bila Mahala. Ali tačno je i ovo:

  Dvadeset godina Milorad Dodik nalazi se u vlastima Republike Srpske, a da nije uradio ništa osim što se zadužio toliko kod svijeta, da neće moći vraćati dug ni naši pra-pra unuci.

 • Da je Milorad Dodik formirao vladu od ljudi iz Banja luke i Mrkonjić grada.
 • Da je Milorad Dodik postavio na vodeća mjesta u javnim državnim preduzećima i ustanovama ljude iz svog rodnog mjesta Laktaša i okoline.
 • Da je u onu veliku zgradu zaposlio većinu svoje rodbine i prijatelja.
 • Da je mnogo toga napravio mimo volje građana Republike Srpske na koje se poziva, a mnoge porodice poginulih boraca žive još u kojekakvim kolektivnim neuslovnim smještajima. On se toliko busa u prsa da drugi ne znaju (čitaj ne smiju) ništa uraditi bez njega. On je predsjednik Republike "Banjaluke", jer je ta njegova Banjaluka vodeći grad u BiH u kriminalu. To je čovjek koji se ponaša u najmanju ruku diktatorski. On bi čak i smicao ljude da smije od stranaca.

  E, takav nam Srbin ne treba! Ne treba nam niko za predsjednika Republike Srpske ko je sličan njemu. Ni Bosić, ni Ivanić ni mnogi ini.

  Nama treba predsjednik koji će poštivati onog iz okoline Nevesinja, onog iz okoline Čajniči, Rudog i okoline, onog iz okoline Višegrada, Srebrenice, Bratunaca, Zvornika, Srpske Kostajnice, Mostara i okoline, Kalinovika. On se poziva na strana investiranja u Republiku Srpsku, a to će stranci veoma bogato naplatiti i naplaćivati. Toliko se brine o Srpskoj da mu teritoriju Repšublike Srpske uzimaju Hrvati kako i koliko hoće. Kod Brčkog su ušli u bosansku teritoriju. U Bosanskoj ili Srpskoj Kostajnici su ušli toliko da su vlasnicima svojih imanja oduzeli sve i ne dozvoljavaju im da obrađuju svoja vlastita imanja, a Milorad se kicoši i šepuri po Banjaluci i Kamengradu u Višegradu. Za njega nisu građani Republike Srpske ovi iz istočnog dijela koji su svojom krvlju očuvali tu republiku. Pa o kakvom se to onda predsjedniku radi kada je on otišao toliko daleko da je i sudske odluke preinačio u svoje odluke. Pročitajte vi koji ste izgubili svoje sinove, očeve i djecu na onovu koje ste sudom dobili odštetu, a Milorad je to stornirao. On je sve, samo nije ono što je trebao biti, pa zbog toga i ne zalužuje da bude na čelu Republike Srpske.

  Mi trebamo izabrati predsjednika referendumom, a ne po partijskoj liniji, jer su partije koje su bile i koje su sada na vlasti, ostavile sraman trag iza sebe.
 • Idi na stranu - |listaj dalje|