fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

poginuli - 81867 - 24.01.2013 : Mladen Kosoric Sokolac - best (5)

Zdravko (Maksim) Kosorić


Pripadao je 2. romaninskoj brigadi, komandir njegove jedinice bio je Ljubomir Eric. Bio je mitraljezac u svojoj jedinici i znam da su njegovi saborci sa ponosom izgovarali njegovo ime i dan-danas za njega kažu da je bio dobar čovek, imao dobru i poštenu dušu i da se nikad nije krio i izvlačio od ratišta i od svojih saboraca.

Bio je ranjen 24. 03. 1992. godine na Dragoradima kod Kruševa na Olovskom ratištu. U spomen sobi na Sokocu ima njegov šljem kuda je prošao metak.

Iza njega je ostala supruga Sofija i 2 maloletna sina Mladen (16) i Milomir (14) godina. Posle njegove pogibije on ostaje i bez dva brata - Obrada koji je umro nakon rata od posledice ranjavanja na Goraždu i Gorana kojeg su muslimanski zlotvori mučki zarobili i mučili a na kraju i ubili na Nišićkoj visoravni.

Želio bih, moj prijatelju, da ovo staviš ispod njegove slike jer moj otac ne bi trebalo da se zaboravi. On je, kao i svi ostali njegovi saborci, dao svoj živote za našu Republiku Srpsku. Iako danas ima dosta onih koji hoće da sruše ovu našu predivnu Republiku Srpsku, koju su naši očevi stvorili u krvi, ostali su hvala bogu iza njih njihovi sinovi i očevi da brane ono što su oni stvorili. Hvala im i slava im bila da se nikad ne zaborave! Amin!
Idi na stranu - |listaj dalje|