fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

mico_vlahovic - 81693 - 17.01.2013 : Neko Banja Luka - best (5)

Mićo Vlahović


Mićo Vlahović bješe veliki prijatelj. Nije mnogo pričao, mnogo više je volio da sluša. Stalno je imao potrebu da nas zaštiti, više je mislio na nas nego na sebe.

Tužno je što su i neki od nas bili sa njim čisto radi koristi. A Miću Vlahovića je krasilo jedno veliko poštenje. Bio je pošteniji od svih nas zajedno. U toku čitavog njegovog boravka u Vogošći bio sam zadivljen njegovom hrabrošću i skromnošću. Nije volio da bude u centru pažnje, pa je uvijek stajao po strani i samo se osmjehivao. Tek ponekad bi se uključio u razgovor, dobacivši po koju onim svoji "lalinskim" naglaskom i na tome bi se sve završavalo.

Miću nisam nikada čuo da se bilo čime hvalio. Ponekad bi popio po koje pivo, a par puta sam ga vidio sa cigarom mada je to radio više radi zezanja jer nije bio pušač. Sa cigaretom u ruci je bio jako nespretan je nije znao ni kako da je drži.

Kada je Vogošćom vladala tišina, a što se rijetko dešavali, imao sam osjećaj da ima u sebi neku nesigurnost. Međutim, kada krene akcija, Mićo bi postajao skroz drugačiji - prvi, hrabri borac koji se ničega nije bojao, i data je vrlo dobro znao šta radi.

Mićo, hvalat ti za sve što si učinio za nas.

Mićo Vlahović nije volio da se slika. Svaki put kada bi neko okrenuo foto-aparat u njegovom pravcu on bi rekao:

  • "Beži bre!"

    Ova slika je nastala ispred kafića u Reljevu, uoči odlaska u akciju na Moševičko brdo. Na njoj su Mićo i sa Filipom, sinom pokojnog Neše Lalića.

    Mićo Vlahović
  • Idi na stranu - |listaj dalje|