fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

ilidza - 81473 - 10.01.2013 : Hamza Lavic Ilidza - best (0)

Butmir


Interesuje me zašto nikada nije bilo napada iz pravca Ilidže na Butmir, s obzirom da je Butmir bio prepreka zbog koje se moralo kružiti čitav dan da bi se došlo iz Vojkovica do Ilidže.

Kao što ti je već poznato, Srbi su aerodrom dobrovoljno predali UNPROFORU, a ovi su ga kasnije (suprotno postignutom dogovoru) ustupili muslimanima za korišćenje - kako za prolazak preko piste, tako i ispod piste.

Srbi nikada nisu napali na Butmir jer im to Zapad nikada ne bi oprostio. Kao što ti je već poznato, i nakon pada Igmana isti je morao biti vraćen UNPROFORU jer Srbi su Sarajevu morali ostaviti kakvu-takvu komunikaciju sa ostatkom Bosne i Hercegovine. Samim time što je Sarajevo imalo komunikaciju sa Centalnom Bosnom, nikada se nisu mogli žaliti da tamo narod gladuje i nema šta da jede.

Inače, rat u Bosni bi imao sasvim drugi ishod da Međunarodna zajednica nije stalno postavljala i neke svoje uslove. Jedan od njih je bio da Sarajevo ne bude grad u okruženju. Zbog toga vi iz Butmira ne treba da mislite da ste svojom hrabrošću ostali na tim prostorima jer bi vas iz tog naselja "pomeo" jedan bataljon Ilidžanske brigade.

P.S. Komentar sa ovakvim tonom je moja reakcija na tvoje prethodne postove koje nisam objavio.
Idi na stranu - |listaj dalje|