fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

australija - 81309 - 07.01.2013 : Milan Blagojevic Ruma - best (1)

Molba za savet


Poštovani gospodine Željko,

prvo da vam poželimo sretne Božićne i Novogodišnje praznike. Zovem se Milan Blagojević i izvinite ali nemam ispravnu tastaturu da bih mogao pisati odgovarajuća slova po vašem kriterijumu.

Interesuje me iseljenička viza za Australiju. Oženjen sam i imam dete od 4 meseca. Ja imam 33 godine, a supruga 32. Završio sam za carinskog tehničara i vulkanizera, radio sam kao moler, keramičar. Zaposlen sam u jednoj firmi već 11 godina na poslovima razvod instalicije za tečna goriva po benzijskim stanicama (plastičnim cevima (kps petrol pipe system)). Naftne kompanije za koje sam radio su (mol, nis, lukoil, omv, eko, .. . ) iza sebe imam oko 150 instalacija.

Zbog smanjenja obima posla, nisam siguran da će me zadržati još dugo u firmi. Znanje engleskog jezika nije na zavidnom nivou, ocena 3. Supruga je saobraćajni tehničar, ali ima znanje masera i kozmetičkih tretmana kao i sertifikat istog, ima dve godine staža u administraciji, poseduje znanje engleskog jezika, ocena 6.

Želeo sam da vas pitam kako vidite našu šansu?

Sa poštovanjem,

Milan Blagojević

Milane,

kao prvo, jako mi je drago da se javio i neko kulturan ko mi čestita Novu godinu u Božić. Hvala ti i sve najbolje tebi i tvojoj porodici!

Mislim da je engleski jezik veliki problem za tebe. Zbog toga ti i ne preporučujem da pokušavaš, sem ukoliko uspiješ da nađeš neku varijantu da dobiješ "privremenu radnu vizu". O tome sam napisao jedan članak na stranici "Kanada" pa pročitaj.

Ovo ti pišem zbog toga što bi za ovakvu vizu mogao da odeš na dvije godine, a potom da je eventualno i produžiš. Za to vrijeme ćeš sigurno i usavršiti jezik, pa ti kasnije neće biti problem dobiti i "permanent resident" vizu.

Ukoliko dobiješ ovu vizu imaš pravo da vodiš sa sobom i porodicu, i gotovo sva prava kao i ostali. Možda bi za tebe bilo bolje da pokušaš sa Kanadom jer tamo ima i dosta naftne industrije pa se za te poslove traže i stručnjaci za postavljanje cjevovoda.

Puno sreće i javi se ukoliko ti još nešto bude trebalo, ali me napomeni da si ti onaj "kulturni"...
Idi na stranu - |listaj dalje|