fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

bihac - 80975 - 29.12.2012 : Veljko Adamovic Prijedor - best (1)

Operacija Breza '94


Pozdrav svim patriotama i istinskim borcima, slava palim! Pozdrav uredniku, već dugo čitam razne priče, ima tu iskrenih, istinitih, dirljivih...

Ja ću da ukratko opišem operaciju "Breza '94", pošto vidim da ima onih koje to zanima. Pošto sam bio aktivni sudionik tih događja, i ne samo to, jedan sam od dva borca koji su ostali u okruženju tog 12. 09. 1994. godine, a izašli smo čitavi 14. 09. '94. godine. Drugi, nažalost, nisu imali sreće, neki su poginuli a neki su zarobljeni...

Bila je to velika frka, opšti haos! Najgore je što sada lažu jer su taj dan zarobili 9 živih, od toga 3 lakše ranjena. U početku su bili u podrumu hotela u Bužimu, a kasnije ko zna. Na kraju su razmjenjena 3 živa a ostali su 04. 12. '94 zatečeni mrtvi, svježe ubijeni pred samu razmjenu, što je patolog i utvrdio!

I nema pravde za zločine nad zarobljenim vojnicima! Valjda ćemo se ponovo sresti jednog dana, bilo na kafi ili preko mušice, ko zna!

P.S. Bužim je stari srednjovjekovni grad u Krajini, koli leži na nadmorskoj visini 325 metara. Bio je utvrđenje i jedan od najvećih gradova u Krajini, a čuvali su ga dizdari i stražari. Branjen je puškama i topovima. Na ovom velikom zdanju ističu se donzon kule, puškarnice, odaje tamnice, bastioni i bedemi. Grad je renesansna građevina koja je nekada bila vojno utvrđenje i plemićki dvorac.

Veljko,

hvala za sve ove informacije! Mi iz Istočnog dijela Republike Srpske ne znamo ništa o tome.

Jedna mala zamjerka na tvoje pisanje: bilo bi dobro da si naveo imena zarobljenih i pobijenih boraca, kao i ime drugog borca koji je ostao u okruženju.
Idi na stranu - |listaj dalje|