fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

srebrenica - 8080 - 11.04.2006 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

Uskoro: Spisak


Uskoro na ovoj stranici:

Zvanican spisak svih "zrtava srebrenickog masakra". Po prvi put, spiskovi ce biti sortirani po imenu i prezimenu, zatim po opstinama, mozda cak i po godini rodjenja.

Od vas ocekujem da mi pomognete da raskrinkamo najvecu balkansku prevaru 20-tog vijeka, i najvecu mrlju koja je nepravedno pripisana srpskom narodu. Ja sam 100% siguran da 70% imena na tom spisku ne zasluzuju da budu pripisani "Zrtvama srebrenickog masakra". Vec na prvi pogled, vidim da je ogroman broj poginulih iz perioda 1992-1994, u toku borbi oko Srebrenice, pa mi nije jasno zasto su i oni stavljani na spisak. Ocigledno je da je jako mali broj onih koji su nestali u periodu nakon ulaska Vojske Republike Srpske u Srebrenicku zonu.

Nakon objavljivanja ovog spiska, od vas ocekujem da:


  1. Ukoliko vam je poznato da je "nastradale osobe" ziva, molim vas da upisete svoj komentar, tj. gdje se nalazi (adresa, telefon), kad ste zadnji put culi nesto o njoj itd. . .
  2. Ukoliko je pomenuta osoba umrla prije rata, ili poginula u borbama u toku rata, tj. nije nastradala u periodu izmedju 11. i 15. avgusta 1995. godine, da i to prijavite.
  3. Ukoliko je osoba zavedena vise puta na spisku zbog greske u kucanju, ili zbog razlicitog mjesta i datuma pogibije, dajte svoj komentar. . .
  4. Ukoliko je osoba poginula na drugim ratistima (Sarajevo, Tuzla, Zenica itd. ) da i to prijavite. . .
  5. Sve ostale nepravilnosti takodje da prijavite.


Potrebna nam je kreativnost. Raspitajte se po Srebrenici, Bratuncu, Rogatici, Zvorniku i okolnim mjestima o sudbini muslimana koje ste poznavali. Ukoliko znate nekoga iz Srebrenice, a bili ste sa tom osobom u kontaktu ili ste culi da je ziv(a), provjerite da i ona nije (slucajno) na spisku. Tvorcima bosansko-islamskog fundamentalizma ne treba vjerovati.

Molim vas da na email obavezno posaljete svoje podatke, tj. izjavu da je osoba ziva.
Idi na stranu - |listaj dalje|