fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

zdravlje - 80723 - 20.12.2012 : Specijalac Momčilo RS - best (1)

Prirodni lijekovi


I ako nisam stručan za medicinu ipak imam neka iskustva o par prirodnih lijekova pa ću napisati jer mislim da su mnogima su pomogli.


Na tom kongresu je bila i jedna moja rođaka i zapisala je to, a ja sam probao kao i neke moje kolege i rezultati su bili više nego dobri.

Svako jutro prije doručka uzeti supenu kašiku kokosovog brašna i izmješati sa malo jogurta i popiti. Dokazano je da u kokosovom brašnu postoje kiseline koje vežu masnoču za sebe.

lijek je za bubrege. U proljeće kada krene vegetacija zasijeći grančicu breze i na nju zakačiti flašu. Za 24 časa flaša se napuni sokom koji je sladunjav i jako prijatnog mirisa i okusa. Ujutro popiti po jednu malu čađicu.

Za astmatičare je u proljeće potrebno nabrati mlade vrhove borovine, koji su mnogo svjetliji od starih iglica. Stavi se u teglu 1 kg borovine i 1kg šećera, zatvori se tegla i stavi na sunce. Borove iglice se osuše i podignu se na vrh a dole ostaje med sa mirisom borovine i uzima se po jedna kađičica ujutro prije doručka.
I ovo sam probao na punici (da zlobnici ne pomisle šta ružno) koja je imala srčanu astmu i pomagalo joj je.

Pročitao sam negdje da je za rak debelog crijeva dobro da se pije kafa. Kafa kada je zelena nema efekat ali kada se isprži i skuva, stvara se neka hemiska supstanca koja jednostavno stvara film na debelom crijevu i sprčava da se kancer širi.

Momčilo,

kad već pomenu sirovu kafu, hoću da kažem da je ona dobra za mršavljenje. Kafu opereš zbog dezinfekcije i eventualno osušiš na suncu. Nakon toga melješ i jedeš po jednu malu kašiku svaki dam. Mislim da ona pomalo umanjuje i apetit. Ja sam ovo lično probao i mogu ti reći da sam za par sedmica smršao nekoliko kilograma mada nisam vodio nikakvog posebnog računa o ishrani.
Idi na stranu - |listaj dalje|