fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

hrasnica - 80555 - 13.12.2012 : Filip Lazarov Hrasnica - best (1)

Još ponešto o Hrasnici


Čitam neke kommentare o tome kako ja lažem da su na Stojčevcu ležale puške po livadi. To se doista desilo, kada se sve moglo odnijeti iz hotela do Kovača, koji su bili "na straži" tada su ležali svi mogući sistemi odbrane na livadi. U hotelu koji je primao 200 gostiju nije bilo ni jednog cijelog kreveta.

Zahvaljujući Kovačima i Labudovima, mi smo spavali na podu na propalim dušecima i nismo imali ništa da jedemo mada su UNPROFOR i Satis Nambijar u kuhinji ostavili na raspolaganje vladi mesa, hrane i pića svih vrsta koje je moglo da hrani čitavuarmiju godinu dana!

Kada su sve pokupili iz Stojčevca onda su izjavili da ga više ne mogu držati (čitaj piti i žderati) i onda su poslali Igmanski bataljon da tamo drži liniju.

Neko reče da nije bilo minobacača na Stojčevcu. Slažem se, da nije bilo, možda dva ili tri od 60 milimetara. U Hrasnici su neki Arapi imali dva minobacača od 80 milimetara i to je bilo sve što je meni poznato, a vjerujem da nisam sveznajući. Međutim, oni su imali neku glupu taktiku da za jedan dan ispucaju 100 granata, a onda jave komandi da više nemaju municije. Isti slučaj je bio i sa ručnim bombama, koje su bacali u jezero, tamo gdje je na Stojčevcu trebao da bude bazen. Istini na volju, svaka treća nije htijela da eksplodira, ili mo mi bili glupi.

Na Stojčevcu je bio i jedan PAM sa kojim je naš zapovjednik Vinko Puljić raspolagao kao sa svojim priborom za jelom, tj. pucao je po želji po Ilidži. Mislim da je u svojoj viziji vidio sebe kao zaslužnog zapovjednika pobijedničke vojske i useljenika u nove stanove, tu odmah do Željeznice.
Idi na stranu - |listaj dalje|