fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

hrasnica - 80135 - 03.12.2012 : Jovan - best (0)

Hrasnica iz prve ruke - prkretnica


Dragi Fripe,

više bi bio sretniji da si u člancima konkretniji, nauštrb tvojih ličnih podataka, s jasnim opisom nekog ratnog zločina u Fikrinom begluku.

Razumijem te potpuno jer "besa šutnje" sarajevskih muslimana koja evo traje već 20 godina je nešto što "potencijalnom svjedoku kome je savjest proradila" ledi krv u žilama. Primjera radi, Nedžad Ugljen je zaprijetio da će progovoriti 1996. godine ali je ubrzo likvidiran. Nakon tog događaja besa šutnje sarajevskih muslimana je potvrđena i zavjetom metka u čelo.

A Ti još "Vlaj" koji se zatekao na suprotnoj strani...

Ti si jednostavno na prekretnici na ovom portalu, ili ćeš iskristalisati sjećanja na period do novembra 1992 i ispričati ih ili ćeš ostati i dalje zagonetan u tekstovima s minimumom datih detalja dovoljnim da potvrde validnost, ali će oni vremenom postati razvodnjeni ako budu neodređeni kao do sada.

Još jednom razumijem te potpuno, jer "besa šutnje" sarajevskih muslimana je i danas svetinja, a primjer su ti i povremena javljanja fikrinih bojovnika na ovom portalu koji ga veličaju jer pohapšeni i likvidirani Srbi iz Hrasnice su stvarno sa baterijama navodili "četničke granate", -ovo je i jedan od glavnih postulata "bese šutnje" kojom opravdavaju nestajanje komšija Vlaja.

P.S. Pojašnjenje za "besu Šutnje" - cijelo Sarajevo je bilo svjedokom nestajanja sarajevskih Srba, naročito u periodu od juna 1992. do oktobra 1993. godine i ova tema se šapatom besjedila kod golorukog naroda žrtve agresora. Šapat se zaključno s likvidacijom Nedžada Ugljena pretvorio u besu šutnje koja već polako prerasta u mit, jer brojnost učesnika bese šutnje je ogromna, a odanost zavjetu ćutanja je daleko premašila sve šiptarske bese koje su se do ovog slučaja smatrale jedino originalnim do sada.
Idi na stranu - |listaj dalje|