fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

dejton - 80036 - 30.11.2012 : Delija Zvornik - best (0)

Da li je Krajina prodata?


Diverzant,

kao da mi čitaš misli, htjedoh ti pisati o Bihaću i Goraždu, ali kontam da odoh naširoko.

Hoću samo da ti kažem da smo na vrijeme zauzeli Bihać i potukli 5-ti korpus i enklavu Goražde, oslobodili bismo silnu vojsku za popunjavanje drugih ratišta. Ne znam tačno koliko vojnika su brojale jedinice VRS koje su bile u sukobu sa petim korpusom, ali siguran sam da je to bio značajan broj. Ukoliko to neko zna, volio bih to saznati. Znam da je enklava Goražde vezala jedinice tri korpusa VRS, a o Srebrenici i da ne pričam.

A o izdaji u Krajini sam pričao sa borcima iz Jajca, Mrkonjića i Šipova. Jedan od njih mi je rekao:

  • "Brate, tuku nas svaki dan i noć sa artiljerijom a naša artiljerija ćuti. Oni krenu sa pješadijom vidiš ih sve, čak se i ne kriju baš tako mnogo. Mi zovemo komandu ali se niko ne javlja. Nema naše artiljerije da ih poklopi, ni otuda se niko ne javlja, pa mi na kraju pobjegnemo kud koji mili moji. U povlačenju naiđemo na položaje gdje je trebala biti artiljerija, ali tamo nema ničega. Tek kasnije saznamo da je sve odvučeno još prije par dana!"

    Eto, to ti je moje mišljenje brate Diverzante! U svakom ratu je tako, neko krvari i gine a neko se bogati. Rat ti je veliki biznis, druže moj.

    Pozdrav.
  • Idi na stranu - |listaj dalje|