fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

srebrenica - 79927 - 26.11.2012 : Stari Blizo - best (1)

Pođi: Istina o Srebrenici


Izvor: SRNA

Poslanik u Parlamentu Švajcerske Donatelo Pođi (Donatello Poggi) upozorava da su se u Srebrenici desili zločini, ali da se samo jedan malo razlikuje od zvanične verzije: žrtve su bili Srbi - 3.280 lica o kojima postoje jasni podaci, od kojih čak 70 odsto civila!

Pođi ističe da su mnoga dešavanja na Balkanu devedesetih godina prošlog vijeka bila dio propagande i posebno ukazuje na činjenicu da su velike srpske žrtve u Srebrenici i na Kosmetu prećutane na Zapadu. On je u novinama "L'iponione" objavio tekst "Srebrenica - kako se zaista zbilo", napisan na osnovu knjige (i naslova) Aleksandra Dorina i Zorana Jovanovića, i preporučio je svima, uključujući i neke eks-sudije, naglašavajući da se stvari nisu desile baš onako kako je neko pokušavao (i kako i dalje pokušava) da ih predstavi.

Pođi navodi sa su sve srpske žrtve u Srebrenici ubijene i masakrirane u periodu između 1992 - 1995. godine, da imaju svoje ime i prezime i sve su registrovane.

Onaj drugi masakr, nad muslimanima, sadrži mnoge "tamne strane" - u pogledu ukupnog broja žrtava otkriveni su mnogi lažni podaci, kao i žrtve koje nemaju nikakve veze sa Srebrenicom.

To je bio nesumljiv pokušaj da se uhvati u zamku srpska komponenta i sa naknadnom rekonstrukcijom komandne odgovornosti dođe do tadašnjeg predsjednika SR Jugoslavije Slobodana Miloševića.

"Međunarodno krivično pravo" tako je potpuno ogoljeno; druga Srebrenica - ona sa srpskim žrtvama, bila je totalno ignorisana! Istina o Srebrenici nije ni vjersko pitanje, ni pitanje interpretacije, već pitanje činjenica koje su sistematski zataškavali i cenzurisali muslimanski političari, zemlje članice NATO-a i zapadni mas-mediji, zaključuje Pođi.

On podsjeća da je Srebrenica mali gradić - smješten u BiH, a vještački ga je stvorio NATO. To je bila enklava na srpskoj teritoriji, u kojoj su do sredine 90-tih živjeli većinom muslimani.

Srebrenica je naizgled bila "zastićena zona", demilitarizovana i uz vojno prisustvo NATO-a. Ali Srebrenica je u isto vrijeme poslužila i za strašne etikete, pa i neistine koje su se ticale priča o "genocidu, etničkom čišćenju, masovnim silovanjima - a sve to se pokazalo veoma efikasno za obmanjivanje javnosti.

Švajcasrki poslanik Pođi piše i o propagandi u vezi sa Kosometom. Sjeća li se neko "masakra nad nevinim civilima Albancima", koji je, navodno, učinila jugoslovenska vojska (srpsko-crnogorska) na Kosovu? Koliko je nas saznalo u međuvremenu da su "civili" bili borci OVK koji su poginuli u vatrenom okršaju i da je šef Međunarodne posmatračke grupe bio niko drugi nego agent CIA Vilijam Voker?

On je naredio da se svi poginuli borci presvuku u civilna odijela, stvarajući tako dugo očekivanu priliku da se objavi rat SR Jugoslaviji.

Niko se više ne sjeća užasne hrvatske operacije "Oluja" od 4.augusta 1995, kada je hrvatska vojska sa 150.000 vojnika izvršila napad na teritoriju Republike Srpske Krajine, okupirala je i etnički očistila cijeli narod, koji je u nepreglednim kolonama napustio kuće i imanja, da bi došao do Republike Srpske i Srbije. To se zove etničko čišćenje. Svi su umukli i svi imaju amneziju? Hoćemo li da pričamo o OVK kao o "vojsci za oslobođenje Kosova?" - pita Pođi.

To je obična kriminalna organizacija, koju finansira CIA i mnogi Albanci iz Švajcarske (to je već dokumentovano), pojačana "muslimanskim borcima koji nisu bili ništa drugo nego odredi smrti pod komandom Hašima Tačija".

Danas je očigledno da je priznavanje nezavisnog Kosova - koje je izdejstvovano u veoma kratkom vremenu, a koje je prihvatila švajcarski ministar Mišelin Kalmi-Rej - bila ogromna politička greška (jedna od mnogih koje je ova gospođa napravila), zbog koje ćemo imati posljedice u budućnosti, čak i finansijske - piše Pođi.

On u tekstu navodi da Kosovo nisu priznale države poput Kine, Rusije, Indije, Španije, Argentine...
Idi na stranu - |listaj dalje|