fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

treskavica - 79381 - 11.11.2012 : Dragan Trninic Bijeljina - best (1)

Đokin toranj, minsko polje na Koniku


Pozdrav svima,

bio sam u IDV ili PTV. Kada smo prvi put došli na Treskavicu bio je kraj maja 1995. godine. Iste noći su nas odveli pod Đokin toranj na ispomoć starijoj klasi. Raspojelili su nas po trojicu sa starijima. Bili smo mrtvi umorni od puta i od pješačenja. Zaspali smo kao klade u nekom šatorčiću. Ujutro rano su nas probudile detonacije. Izgleda da su Turci čuli da je došla mlada vojska pa su to iskoristili da napadnu. Naređeno je povlačenje preko ploča do Konika.

Kada je uspostavljena linija na Koniku niko nije znao za naše minsko polje ispred Bajeta. Znam da je bio lep, sunčan dan kad su se čule dvije jake ekslozije blizu naše bajte. Mislili smo da su nam Turci prišli i začuli su se jauci. Ubrzo je iz neke uvale istrčao neki stariji gardista i zvao nas da mu pomognemo. Imali smo šta i vidjeti! Dvojica naših su naletili na paštete ili klackalice. Jednog smo izvukli skroz do naših bajeta, kada su se začule nove ekslozije. Tada sam čuo da su povređena još trojica. Mislim da sam tad nosio gardistu koga su zvali "Mali Bilder". Ovom prilikom ga pozdravljam.
,br> Ubrzo nakon toga sam otišao kući i tamo sam ostao u Prvoj semberskoj brigadi kod komadanta Rikića koji je do kraja rata bio na Majevici, selo Kovačica. Taj dio Majevice su držali mještani Kovačice i mi Popovljani.

Još jedan pozdrav za Gardiste i neka ste mi živi i zdravi!
Idi na stranu - |listaj dalje|