fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

kosovski_boj - 79155 - 07.11.2012 : Mihailo Danilovic Majur, Šabac - best (0)

Turski tefter ruši šiptarske laži o prekrajanju istorije


"TURSKI TEFTER" iz 1455, u kojem su uglavnom srpska ili slovenska prezimena i imena, nazivi naših manastira, crkava i sela na Kosovu i Metohiji, objavljen je u srpskom prevodu i izdalo ga je sarajevsko izdavačko preduzeće "Veselin Masleša", negde 1972. ili 1973. godine, pod naslovom "Oblast Brankovića".

Približno, istih godina, taj isti "TURSKI TEFTER" iz 1455. godine, u Tirani objavila je na albanskom jeziku Albanska akademija nauka. U svoje vreme, pre 30 i više godina, imao sam u rukama, i tu, uistinu naučnu knjigu, koja je danas, kada Šiptari prekrajaju i filuju "svoju istoriju", po meni veoma vredan i važan dokumenat, pogotovu za naše srpsko Kosovo i Metohiju, gde se oni šepure uz pomoć međunarodne zajednice i ostalih velikih sila i "moćnih faktora iz senke".

Tim dvema knjigama, na srpskom i albanskom, bio sam tada fasciniran, i vrlo prijatno iznenađen, jer imena prezimena srpska-slovenska, nazivi naših crkava, manastira i grobalja, sela i varoši, srednjovekovnih gradova, se u stvari ne prevode; ona su uvek ista na svim jezicima sveta.

Istovremeno, kad je taj "TURSKI TEFTER" iz 1455. objavljen u Tirani (Albanija), otuda su slali sve moguće i nemoguće udžbenike u Prištinu na Kosovo i Metohiju, da bi se siptarska omladima indoktrinirala I zadojila tim duhom "Prve" i "Druge" PRIZRENSKE LIGE I svega ostaloga, da bi kasnije postigli sve ovo što danas rade, traže, na silu otimaju, ruše, ubijaju,"prekrajaju", "filuju" i cakčnesvesno, puno puta rade protiv samih sebe. Bog im je pomutio razum i pamćenje, pa eto - izdali su u Tirani te TURSKE TEFTERE, koji im sada dosta smetaju, koji su im "kost u grlu", ali oni, kao često što je bivalo kroz istoriju, ne stide se niti libe da lažu ceo svet, i usmeno i pismeno. Lažu u Evropi, u Prištini, Americi, Australiji, rečju svugde, dakle interkontinentalno.

Njihovi "kvazi-naučnici" ne samo u Prištini, već i po čitavom svetu, lažu li lažu...

A naši naši srpski naučnici, književnici, pesnici i drugi naobrazovani ljudi - odoše listom u političare, dok ih naučna istorijska istina, nažalost, mnogo ne interesuje, niti im zbog toga "crveni obraz". (Kao npr. danas od Srba pominje i navodi nešto iz dela pokojnog Dimitrija Bogdanovica "KNJIGA O KOSOVU", ili Muhameda Kesetovića "Kontra-revolucija na Kosovu", a kapitalno delo "ZADUŽBINE KOSOVA" da i ne spominjemo?! Nažalost, skoro niko...

Odlaze na Kosovo da tamo drže svoje "književne večeri", ili već kako ta druženja nazivaju, zamajavaju i sebe i druge, dok srpski političari - "brane" Kosovo svojim jadnim "diplomatskim sredstvima", uljuškali se u svoje fotelje, lagodan život na visokoj nozi, i misle da će to večito da traje. Izgubili su kompas, i državni, i verski, i nacionalni, pa tumaraju kao guske po magli, putuju i gde treba i gde ne treba. Stoga, sv. Nikolaj Velimirović, na jednom mestu lepo kaže:

  • Bože, i crkve kad zidaju i podižu, ne podižu ih Tebi, Bože, nego sebi" (Pesma "Nebeska Liturgija").

    Srpska Akademija nauka iz Beograda, ako brine sa svojim članovima-akademicima i istoričarima o tome da Kosovo i Metohija jesu i da će uvek i ostati u i sa Srbijom - treba zvanično da potraži (u slučaju da je još nema, a u šta sumnjam) tu vaznu knjigu iz Tirane, i svima odreda - kao značajna srpska naučna ustanova - ukaže na tu istorijsku istinu i te nepobitne istorijske podatke, na osnovu gore spomenutih "TEFTER-a iz 1455. godine.

    Pozdravljam sve naše rodoljubive Srbe na Kosovu i Metohiji, u Srbiji i vekovnim srpskim zemljama, kao i sve čitaoce ovih članaka i ozbiljnih i korisnih komentara. Kosovo je od vajkada bilo i, ako Bog da, biće i u budućnosti - SRBIJA. Amin, Bože daj!

    Autor: Milos Obilić, prof. u penziji, grad Kruševac, Srbija, po 620. Vidovdanu, 28/15.juna 2009. godine.
  • Idi na stranu - |listaj dalje|