fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

deblokada - 78396 - 24.10.2012 : Neba Bak Smederevo - best (1)

Safet Sejdić - Sajo


Evo da se javim posle male pauze i ovom prilikom da pozdravim sve forumaše.

Ovom prilikom bih da se ubacim u pisanje Vogšćcanina Pravog i da ga malo dopunim u vezi pisanja o Seji Spahića. Te, 1995. godine sam bio u Interventnom vodu Semizovačkog bataljona i odlično sam poznavao pomenutog Seju Sejdića. Stanovao je pored doma u Semizovcu u trošnoj kućici. Supruga mu je bila Kadira, a majka mu je, čini mi se imala Srpsko ime, Ljilja.

Sa Sejom sam bio komšija jer sam ja živeo u stanu na prvom spratu doma. Od tog stana je naprevljena priprema Interventnog voda, i tu nam je stajalo naoružanje i lična oprema.

Vogošćanin Pravi je jako dobro opisao Seju - Safeta, koji je bio veoma jak i izdržljiv čovek. U nekoj akciji, ne sećam se gde, nosio je samar sa granatama i sanduk municije, a da pri tome nije dao nikome da mu pomogne. Stalno je govorio "Mogu ja to...", a za tako nešto kada se krećeš po onim bosanskim brdima doista treba ogromna snaga.

Mogu Vam reći da je bio i neustrašiv! Sem što je lično osvajao rovove, mnogo je onih koji treba njemu da zahvale što su ostali živi. Sejo je trčao tamo gdje ni naša braća Srbi nisu smjeli, pa čak ni kada je trebalo spašavati ranjenike.

Tužno je to što su mu uradili! Od jednog prijatelja sam čuo da su mu muslimani lomili kosti da bi išao da svedoči u Hag protiv Šešelja i da bi opravdao učešće u ratu na strani vojske RS.

Kod Seje smo noću gledali TV, jer ga mi nismo imali. Njegova žena nam je spremala hranu jer niko od nas nije htio da ustaje rano kako bi išao u komandu na doručak, pa dok bi mi otišli tamo uvek smo ostajali bez hleba. Kada god bismo dobili pakete mi bismo ih davali Safetu i uvek smo imali klopu kod njega, a više puta nam je spremala i konobarica Senka koja je takođe stanovala u blizini Doma a radila u bifeu.

Eto, toliko o Safetu Sejdiću.
Idi na stranu - |listaj dalje|