fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

deblokada - 78391 - 23.10.2012 : Vuk Gradinski Nišići - best (1)

O Saji jurišniku


Nadovezao bih se na tekst Vogošćanina Pravog o Saji Sejdiću, jer mi neke stvari iz ove perspektive uzgledaju poprilično nejasne, što stvara nedoumice.

Naime, u novembru 1993. godine bio sam prisutan na lokalitetu Kundakov grob, u vrijeme kada je Jurišni vod Semizovačkog bataljona, predvođen komandantom bataljona Rajkom Jankovićem, vršio nasilno izviđanje u cilju otkrivanja odbrambene linije neprijatelja. U sastavu tog voda primijetio sam momka koji je na sebi imao jaknu vijetnamku, farmerke i kapu nikolsonku, a nije bio naoružan.

Ovaj momak bio je izuzetno sportske građe, a nosio je dva sanduka puna municije 7,62 mm, na svakom ramenu po jedan. Kada smo pitali Semizovčane ko je taj tip, rekli su da je on karatista, Cigo koji je ostao u Semizovcu da nosi municiju za jurišnike u akcije i da se zove Sajo.

Sajo nije bio izrazito tamnoput, tako da se u prvi mah i nije moglo zaključiti da je bio Ciganin.

Kasnije je na suđenju srpskom patrioti Vojislavu Šešelju u Hagu svjedočio Safet Smajić, koji je rekao da je on bio u Jurišnom vodu u Semizovcu kao nosač i niz nebuloza i laži kojima blati Šešelja. Ovaj Sajo koji je bio svjedok u Hagu ne liči na onog Saju kojeg sam vidio na Kundakovu grobu, a nije mi poznato da su dva Safeta ili Saja svjedočili protiv Šešelja, tako da postoji mogućnost da je došlo do zamjene identiteta.
Idi na stranu - |listaj dalje|