fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

pescano_selo - 7823 - 07.04.2006 : Devojcica Florida - best (0)

Pokondirene tikve


Danas sam opet cjeli dan prespavala, sva sam žestoka beza. Prvo što uradim kada ustanem, je da odem da napravim kafu. Prije nego što nju popijem ne vidim ni belu mačku ispred sebe a zatim i sve ostalo.

Tumarajući tako, razmišljala sam da bi mogla, ako budem dobre volje, ispaliti negde pa da izduvam sve ovo negativno u meni.

Zapalila sam svoju prvu cigaretu, i uz miris kafe oči su mi se polako počele da otvaraju. Bio je to prvi znak da dolazim sebi.

Srećom, sama sam u kući, jer mi nije bilo do razgovora. Osećala sam da mi je potreban mir. Ne radujem se čak ni kada mi zazvoni telefon, koji ima takav zvuk da se od njega čak i moje košmije uznemire.

Sa druge strane sam čula meni jako drag i poznat glas:

 • "Ej, ćaos jesi li kući"?
 • "Jesam, cunjam kafu, malopre sam ustala" - kažem ja.
 • "Okej, dolazim do tebe za 15 minuta" - odgovara mi prijateljica.

  Ja se pitam kako je to moguće da dolazi kod mene za 15 minuta, kada joj treba bar sat vremena od mjesta gdje živi?

  Da budem iskrena, nisam se nešto posebno obradovala što mi dolazi, jer prvu kafu uvijek pijem sama, a posle može i drugačije. Ukratko, ne razlikujem se baš mnogo od Šurde.

  Al' vidi čuda, za manje od petnaest minuta neko pozvoni na vrata. Bila je to moja treća prijateljica, koju je muž bacio u nokdaun, zatim izbacio iz kuće, i na kraju otišao sa nekom Španjolkom ili Amerikankom. Kako me je njeno lice strašno podsjećalo na prethodne dvije, priča nije bila ni potrebna.

  Šta se ovo dešava sa našim ženama i muškarcima? Toliko se ljudi razvelo u ovoj prokletoj Americi! Da li muškarci pored žene trebaju da imaju i švalerku? Da li to isto važi i za žene? Pa ovde je sve poludelo, niko ne misli na decu! Zar je moguće da su tek sad, posle toliko godina braka, shvatili da nisu jedno za drugo? Sve je to jadno i žalosno.

  U ovoj "prokletoj Americi" žene su osetile slobodu, država je na njihovoj strani pa rade i ono što treba i što ne treba!

  Međutim, ni muški nisu mnogo bolji. Čuj da je on našao Španjolku, hej zamisli Španjolka.

  Bože dragi, umiri ove pokondirene tikve, a meni daj snage da na miru popijem ovu moju mučenicu dok od muke nisam izletela iz sopstvene kože...

  Prijatelj je onaj koji zna sve o tebi, i pored toga te još uvek ceni.
 • Idi na stranu - |listaj dalje|