fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

vogosca_rat - 78086 - 12.10.2012 : Gvozden Vidakovic Dubai - best (2)

Đorđo Vidaković


Pozdrav svima,

Drago mi je da postoji ovakav sajt na kome se mogu vidjeti imena boraca koji su dali živote za Republiku Srpsku, nadajući se da će jednoga dana biti bolje što sada nikako nije.

Moj otac se zvao Đorđo Vidaković i poginuo je na Orliću 18. 09. 1992. Svi koji objavljujete ime čovjeka koji je ostavio dvoje djece i ženu da bi otišao u borbu za bolji život i nadu da će njegovi sinovi živjeti drugačije treba da znate da se on zvao Đorđo a ne Đjorđe.

U to vrijeme nisam znao zašto je otišao na Orlić, bio sam mali kad me poslao kod komšinice da me čuva. Nisam znao ni mami da kažem gdje je tata kada je došla iz Doma zdravlja i vidjela da sam sam. Nisam znao tačno ni zašto je urlala u 6:50 uveče kad su došla ambulantna kola sa direktorom Doma zdravlja i njene dve koleginice. Saznao sam to tek kada sam poljubio hladno čelo moga oca.

Dok sam odrastao, gledao sam ljude oko mene kako nas šutaju i kinje, od mjesta do mjesta u Republici Srpskoj. "Slavni junaci" su postali ljudi koji su se krili po mišijim rupama za vreme rata. Čekali smo da nam neko pomogne, kaže da smo u zemlji koja priznaje žrtvu moga oca i opravda razlog zbog koga ga nema sa nama. Sada znam samo da su nas gledali kako se patimo i samo željeli da nas nema.

Ni dan-danas se ništa nije promjenilo, a ja sam daleko u zemlji za koju me ne vežu nikakve emocije. Volim svoju zemlju, volim svoga brata i njegovu porodicu. Volim svoju majku koja je pet godina krvarila i ludila u Domu zdravlja Vogošća krpeći ranjenike i sklapajući oči mrtvim borcima.
Ja se zovem Gvozden i moj otac, da mu bog dušu prosti, se zvao Đorđo.
Napišite njegovo ime pravilno. Bar toliko zaslužuje.

Hvala ljudima koji su odvojili vreme da ga spomenu na ovoj stranici.
Idi na stranu - |listaj dalje|