fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

deblokada - 77962 - 08.10.2012 : Luna Jankovic - best (3)

Liniji odbrane Semizovačkog bataljona


Kada se govori o događajima vezanim za napuštanje linije Semizovačkog bataljona, tj. jedne njihove čete, treba pomenuti i dešavanja na drugom dijelu linije.

U vrijeme kada su muslimani sišli na cestu i zadržali se na njoj, ja sam se u to vrijeme nalazio sa svojom jedinicom na drugoj strani u odnosu na mjesto koje Vogošćanin Pravi opisuje. Dok su oni vraćali liniju iz pravca Semizovca, banjalučki i šekovički specijalni odredi su aktivno dejstvovali iz pravca Srednjeg. Bio sam u blizini kad su borci Sredanjskog bataljona pobjegli sa linije, pa su moji ljudi sa specijalcima iz Šekovića postavili liniju i tamo se zadržali do zore, kada je krenula akcija vraćanja iste.

Na području na kome je bio Vogošćanin Pravi dejstvovali su Ilidžanski odred i Fočanski odred. Ukoliko vas interesuju detalji mogu ih opisati u narednom periodu jer sam lično bio na cesti kad je velikom brzinom pored nas prošao i ministar zdravlja i vidio sam da je ono bilo pogođeno rafalnom paljbom od strane muslimana koji su zauzeli glavni put.
Idi na stranu - |listaj dalje|