fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

krajina - 77961 - 08.10.2012 : Diverzant72 BL - best (2)

Obilazak


Danas sam uzeo slobodan dan, a isto su uradili i moj najbolji prijatelj Dragan, o kome sam već dosta pisao, kao i moj brat. Razlog za to je bio što sam želio da sa svojim ocem obiđem sva ona mjesta koja on nije dugo vidio. Naime on je prije rata dugo vremena šverčovao razno-raznu robu, pa je stalno bio u Drvaru, Ključu, Petrovcu, Mrkonjić Gradu, Driniču, Oštrelju itd.

E, danas smo sve to obišli, a stari je u svemu uživao. U toku puta smo pričali o povratku našeg stanovništva na ta područja, o padu tih opština i gradova.

I dok sam vozio, u glavi mi se rodila misao da bi bilo dobro obići i sva ona mjesta na kojima sam ratovao. Koliko sam god želio da tu ideju zaboravim i da ne mislim na nju, ta okolina i ta naša priča me je stalno vraćala na to. Nakon što sam i ostalima rekao o čemu razmišljam, brat i Dragan su pristali pa smo se dogovorili da obiđemo svako selo, svaki grad i svako brdo za koje smo ratovali.

Planirali smo da krenemo već sledećeg vikenda, i da u naredne dvije sedmice obiđemo cijelu Posavinu. Za razliku od nas, moj brat je bio u 2. krajiškoj brigadi, ali i oni su bili na tom području.

Zatim smo planirali da treći vikend obiđemo sve od Doboja do Teslića. Nakon toga bi otišli na Kupres i obišli bismo okolinu bivšeg Srbobrana, današnjeg Donjeg Vakufa. Konačno bi zbog brata obišli i Bihać, a na kraju bi svratili i u Hrvatsku, jer smo tamo svi ratovali.

Sada bih volio bi da mi neko kaže koliko je sve to pametno, i da li je nekog drugog privukla ista ta želja kao i mene.

Pozdrav

Poštovani prijatelju,

ideja ti je super, ali bih te obavezno zamolio da poneseš i neku digitalnu kameru i napraviš dosta slika terena na kome su se vodile te borbe. Za uzvrat, ja ću ti do idućeg ljeta poslati jednog digitalca, minimalno 3.2 megapiksela a kvalitet će svakako zavisiti i od količine i kvaliteta slika.

Napominjem da sam do sada posjetiocima ovog foruma podjelio i do 20 digitalnih kamera, neke od njih i od 10 megapiksela.

Pozdrav od Željka
Idi na stranu - |listaj dalje|