fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

deblokada - 77890 - 07.10.2012 : Specijalac Momčilo RS - best (1)

RE: Srpsko Sarajevo - izdrani grad


Potpuno se slažem sa Pravim po pitanju Semizovčana i kada sam pročitao ovaj tekst sjetio sam se jedne situacije iz tih dana.

Na to područje je prvi izašao Osmi odred SBP pod komandom B. Okuke uz legendarnog Batu da bi kasnije došli i ostali odredi.

Prema našim saznanjima, u akciji je učestvovalo osam muslimanskih korpusa, doduše ne kompletnih, zatim su tu bili mudžahedini i pripadnici NATO snaga.

Centar za EI I PED SBP je radio punom paraom a još jedan istureni centar je takođe pratio i prisluškivao muslimansku komunikaciju.

U tom centru se nalazila osoba sa nadimkom "Vojvodkinja" koja je pratila pokrete neprijateljskih jedinica. U jednom trenutku je pokušala prenijeti informaciju o pokretu muslimana koji se spremaju za napad. Stupila je u vezu sa semizovačkim centrom i pokušala prenijeti informaciju o kretanju muslimana koji su otvoreno pričali da vide vozila i ljude, ali gospođa koja je radila u tom semizovačkom centru joj je kratko odgovorila da to nije tačno jer oni imaju najbolji prislusni centar u Republici Srpskoj.

Kada sam od "Vojvodkinje" dobio tu informaciju i kakav je odgovoru dobila iz Semizovca, nisam mogao povjerovati da ima i takvih "stručnjaka" koji se bave tim poslom.

Da je Srpsko Sarajevo bilo izdani grad govori i sledeći slučaj: Kada je ponestalo municije SBP je tražila dotur municije ali nikako da ona dođe. U to vrijeme još nismo znali da se Milošević čuo sa Radovanom i da ga je bukvalno pitao:

  • "Zar ta vukojebina od grada još nije pala?"

    Tada je Tomo Kovač otišao sa stopedesetkama na Pale i sukobio se sa Radovanom i dovezao municiju. Nisam neki njegov simpatizer ali iznosim činjenice.

    Guravo je bilo i sa Hrvatima jer je Ivica Rajić rekao da ne smijemo dozvoliti da nam muslimani bilo gdje probiju liniju jer bi u tom slučaju i oni morati krenuti na nas.

    Ivica nam je otvoreno rekao da su u te krajeve došle neke jedinice iz Hrvatske i da su većinom okorjele ustaše iz Splita.

    Bilo bi dobro da Pravi napiše i svoje utiske o upuštanju muslimana u klin, a potom njihovo totalno uništavanje, kao i situaciju kada su poslali rovokopač da presječe komunikaciju a mi smo ga zarobili. Bila je to tragikomična scena!
  • Idi na stranu - |listaj dalje|