fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

bosna_statistika - 77773 - 03.10.2012 : Kenan Sarajevo - best (5)

Srbi NOTARI u federalnom Sarajevu


Ovdje se često priča da Srbi u Sarajevu žive pakao od života, ali se stalno zaboravljaju oni koji žive puno bolje od ogromne većine Bošnjaka i zgrću ogromna bogatstva. Da - masa i Bošnjaka i Srba je strašno materijalno ugrožena u Sarajevu, ali sada treba malo i da nabrojimo one koji to nisu.

Od 12 notara u tri sarajevske centralne opštine, čak troje je srpske nacionalnosti. Ako se zna da notari zarađuju i po 50. 000 KM mjesečno bez problema, vi vidite kako su ovi Srbi ugroženi.

1. Ljubiša Marković - Centar
2. Zdravka Bago - Stari Grad
3. Miloš Jovović - Novo Sarajevo
4. Vesna Softić - Novi Grad
5. Vesna Tataragić - Novi Grad

Za jednu još osobu nisam siguran, ali trebala bi biti još jedna. Za Ljubišu Markovića samo da dodam da je bio i predsjednik opštine Centar iza rata i da tamo takođe nije radio za kikiriki. Čuo sam i za nekoliko jakih građevinskih poduzetnika - multimilionera. Čik pogodite nacionalni sastav u njihovim firmama.. .

Molim da mi se nabroje Bošnjaci u RS-u koji zgrću tolika bogatstva i da su tako istaknuti u društvu...

Kenane,

zaboravljaš jednu bitnu činjenicu da je Sarajevo glavni grad države koja se zove Bosna i Hercegovina i da je u tom gradu je nekada živjelo 150 hiljada Srba a sada ih čak ni po papirima nema više od 6 hiljada. Zaboravljaš i to da su nekada direktori svih velikih giganata u Sarajevu bili Srbi, a sada ih tamo više i nema.

Po meni, teško je vjerovati da notari zarađuju toliko koliko ti kažeš. Ukoliko je to doista tačno, onda Bakir i njemu slični kupe kajmak a Srbi sa spiska su samo oni koji muzu stado.

Mislim da je bilo pametnije da si izaćao sa predlogom da da Sarajevo dobije pet puta više notara jer bi se tako riješio problem nezaposlenih pravnika. Možda bi bilo bolje smanjiti takse za pet puta.

Nemoj da budeš naivan i povjeruješ da su sarajevski tajkuni dozvolili nekakvom Srbinu u čaršiji zarađuje 50 hiljada dolara. Kao što ti je i samom poznato, neke organizacije sa Zapada su procjenile da je Sarajevo najkorumpiraniji grad na Balkanu, pa tu ovakve stvari ne mogu proći nezapaženo!
Idi na stranu - |listaj dalje|