fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

dijaspora - 77758 - 02.10.2012 : Zeljko Tomic Sokolac - best (38)

Bila jednom jedna zemlja!


Vjerujem da bi veliki broj vas znao da je stranica "Najnoviji" najčitaniji i najpopularniji dio ovog foruma. Napravio sam je radi vašeg lakšeg snalaženja, jer oni koji su pročitali svaki tekst na ovom portalu ne moraju da gube vrijeme uzaludno klikajući na svaku stranicu. Naravno, ovo se pokazalo jako štetno za mene jer je popularnost portala u direktnoj funkciji od ukupnog broja otvorenih stranica, bez obzira da li je ona otvorena namjerno ili greškom. Ipak, meni to nije toliko važno jer ja nisam u ovom "biznisu" da bih se obogatio. Moj biznis se zove - istina.


Vjerujem da niko od vas ne bi pogodio koja je trenutno druga po popularnosti stranica na ovom forumu! Ovo zbog toga što je tačan odgovor "Australija" ili "Kanada", u zavisnosti od dana. Rijetko ko od vas zna da se svakodnevno na ove dvije stranice upiše minimalno desetak posjetilaca koji očajnički traže odgovore na razno-razna pitanja vezana za iseljenje sa prostora bivše Jugoslavije. Interesantno je i to da na nju dolaze podjednako Hrvati i muslimani koliko i Srba, a javljaju se i Makedonci. Danas se javila i jedna Albanka, koja me je na čistom srpskom jeziku pitala da li postoji kanadska ambasada u Tirani.

Sve u svemu, unutar ovog foruma bijem bitku sa još jednim forumom, dok ste vi pošteđeni svih tih glupih pitanja koja razno-razni šupljoglavi mladići i djevojake izmišljaju. Većinu takvih upita i ne objavljujem. Međutim, ima tu i na stotine visoko-obrazovanih i stručnih kadrova, koji će bez ikakvog problema dobiti vizu i otići iz zemlje u kojoj ne mogu da obezbjede ni golu egzistenciju. A jadna je ta zemlja iz koje kompletna mladost želi da pobjegne! Vjerujte mi, štete koje se balkanskim državicama nanose iseljavanjem stanovništva veće su nego u vrijeme kada smo ratovali i ginuli da bi iste stvorili!

Pa ljudi šta se ovo dešava? Dokle ćemo propadati? Kada ćemo prestati da krivimo Srbe što nisu htjeli ništa da mijenjaju i Hrvate i muslimane što su htjeli da na štetu Srba stvore svoju vlastitu državu? Koliko još trebamo da ispaštamo da bismo shvatili da je raspad Jugoslavije bio jedna ogromna i nepopravljiva greška? Da li ćemo se ikada jednoglasno složiti da je samo Zapad profitirao na našoj nesreći? Da li ćemo ikada shvatiti da smo sada svi veliki gubitnici zbog nečijih pogrešnih odluka i političkih zabluda?

Sem Zapada, na raspadu Jugoslavije sam profitirao i ja! Ovo tvrdim zbog toga što gore pomenute stranice ("Kanada" i "Australija") imaju bar po 500 posjeta dnevno, pa mi na reklamama zarade par dolara. Uz sve ovo, dobro se drži i stranica "Amerika", a svakim danom se popravljaju i stranice "Kompjuteri", "Softver" i "Hardver" jer je među omladinom sve više onih koji nemaju pojima o kompjuterima.

Naš narod kaže da je novac proklet! Ovu gorku istinu sada znam i ja jer nakon svake pročitane poruke u kojoj je neko opisao svoju tužnu sudbinu, duboko uzdahnem i u sebi pomislim:

"Bila jednom jedna zemlja!"

P. S. Oni koji bi i đavolu prodali dušu, vjerovatno su čitajući ovaj moj članak pomislili da je dobro da pare kaplju. Ja ipak nisam takav, valjda i zbog toga što sam jako skroman pa mi je i ovo što sam do sada poštenim radom zaradio dovoljno za čitav život. I dok ovo pišem razmišljam o tome koliko će dugo moje srce izdržati da upija tuđe nevolje. Odgovor na ovo pitanje nemam, pošto njega zna samo onaj iznad nas!
Idi na stranu - |listaj dalje|