fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

treskavica - 77539 - 26.09.2012 : Vitomir Simic - best (1)

Moje prvo vatreno krštenje


Moje prvo vatreno krštenje je bilo kao na filmu.

Bilo je to u proljeće 1995. godine. U zemunici nas je bilo četvorica: Zeljo, Vujić, Simke Poguzija i ja. Ujutro, oko 9 sati smo pili kafu i dosađivali se kao i obično. U tom trenutku dolazi konjovodac, koji nam je donosio doručak. Počeo je da deli hranu: jaja, presovanu slaninu, pekmez. Uz hranu nam pruži i kutiju cigareta imeni odmah prođe kroz glavu da nešto neće valjati jer kada smo god dobili po kutiju BH cigarete nešto se dogodilo.

I tako, dok smo sjekli slaninu i stavljali je da se peče, po nama poče da pršti kanonada metaka od brovinga i PAT-a. U sekundi smo se zagledali, ni sami ne znajući da li da uskačemo u rovove ili da idemo na kontra stranu. Ipak smo otrčali do rovova.

Ovo se sve dešavalo na Koti koja se zvala Debelo brdo i ona se nalazi ispod Konika. Neprijatelj nas je tukao otprilike desetak minuta. U jednom trenutku uzviknuh: "Ljudi, izgore nam slanina!" i Željko otrča da okrene slaninicu. Baš u trenutku kada se vratio ponovo nas poklopiše vatrom. Uprkos tome otišao sam da skinem slaninu sa vatre!

Nakon toga smo još 12 sati bili pod njihovom paljbom. Eh, po nama je toga dana ispaljeno toliko granata da se dim uhvatio preko brda tako da su svi mislili da niko od nas nije preživio. Na svu sreću nikome od nas nije falila ni dlaka sa glave!
Idi na stranu - |listaj dalje|