fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

mico_vlahovic - 77448 - 23.09.2012 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (7)

Mićo Vlahović: Zašto sam volio Miću


U decembru '92 Vogošća je bila na ivici pakla. Neprijateljske snage su uspjele da ovladaju velikim dijelom brda Žuč, zbog čega su stanovnici Vogošće počeli da masovno napuštali naselje.

U tim teškim, ratnim vremenima, u naš grad stiže mladić sa nepunih 23 godine, i uprkos tome što je došao na nepoznato sa puno samopouzdanja staje na liniju odbrane Srpskog Sarajeva.

Moram da priznam da u to vrijeme nisam imao baš previše povjerenje u dobrovoljce koji su nam dolazili. Možda zbog toga što sam imao visoke kriterijume u vezi poštenja, iskrenosti i želje za odbranom srpkog naroda, a velki broj dobrovoljaca koji je na početku rata prodefilovao kroz Vogošću ostavio je u meni izvjestan trag nepovjerenja.

Međutim, Mićin dolazak u moj grad je značajno promjenio moje mišljenje. Njegov tihi glas i smirenost je odavao utisak da je u rat ušao iz čiste ljubavi prema svome narodu. U isto vrijeme, u Mićinim komentarima nikada nije bilo mržnje prema drugim narodima. Neprijateljske borce nikada nije pocjenjivao, niti je o njima ružno govorio. Bio je veoma tih i umjeren čovjek, zbog čega sam ga istinski cijenio i volio.

Pošto vidim da je akcija u preimenovanju ulice u Velikim Livadama potpuno stala i zamrla, predlažem da se akcija prenese na Republiku Srpsku za koju je naš Mićo položio svoj mladi život! Mićo Vlahović je bio veliki čovjek kojeg smo svi voljeli i zato je zaslužio da jedna od ulica nosi njegovo ime. Na taj način bi se bar malo odužili našem heroju. Ako njegovo selo nije u mogućnosti da to uradi, apelujem da se ideja preimenovanju ulice prenese na Republiku Srpsku.
Idi na stranu - |listaj dalje|