fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

poginuli - 77382 - 21.09.2012 : Velimir Adžić Ilijaš - best (1)

Ognjen (Vojo) Popić


Negdje tokom 1995. godine u komandu Ilijaške brigade dolazi vojnik koji predaje telegram u vezi pogibije Ognjena Popića, sa zahtjevom da se taj telegram uruči porodici poginulog borca.

Komanda Ilijaške brigade je organizovala sahrane palih boraca opštine Ilijaš, bez obzira da li je borac bio pripadnik Ilijaške brigade ili neke druge jedinice.

Ja (Velimir Adžić), Novak Bajić i Duško Šikuljak smo po naredbi komandanta Brigade uzeli telegram i otišli u selo Kadarići, saopštili roditeljima tužnu vijest o pogibiji njihovog sina, izjavili saučešće i uručili telegram.

Sad nastaju teški trenuci. Roditelji su u šoku. Čitaju telegram i ne mogu sebi da dođu. Ne mogu da prihvate tu tešku i nepodnošljivu vijest. Jedno drugo ubjeđuju da jest njihov sin, pa onda opet da nije.

  • "Vidiš, Rado, da jest naš Ognjen, lijepo piše Ognjen Voje Popić" govori otac Vojo.
  • "Ma nije, bolan, naš Ognjen" kaže majka Rada.

    Zatim otac kaže da nije, a majka da jeste.

    Bila je to jedna vrlo mučna i tužna situacija.

    Pokušavali smo da ih utješimo i pomognemo da shvate da se doista radi o njihovom sinu. Sve ovo je trajalo skoro pola sata. Roditelji su šokirani i ne mogu da prihvate da njihovog sina nema a bio je na odsluženju redovnog vojnog roka.
  • Idi na stranu - |listaj dalje|