fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

srebrenica - 77372 - 20.09.2012 : Novak Alimpić Beograd - best (1)

Srebrenica (2)


R. Delić: "Šta reći o otporu ako i pored toliko protivoklopnih sredstava nije uništen ni jedan tenk. U jednom momentu od Zelenog Jadra ka gradu su išla tri tenka i uništenjem samo jednog, četnici ne bi ušli u grad. Da prekinem takođe neke špekulacije, treba reći da je 2. korpus preduzeo sve što je mogao (s. 01854600)

U skladu sa time on tereti lokalno rukovodstvo za greške u rasuđivanju i ne sprovođenje dobijenih uputstava, pa dodaje jednu kritičku opasku koja bi mogla imati dalekosežan značaj:

"NISU RADILI PO VEĆ PREDVIĐENIM PLANOVIMA, ČIME NE BI ZADRŽALI SREBRENICU, ALI BI SE IZVUKAO NAROD"(strana 01854600)

U svetlu ubedljivih dokaza da je postojao dogovor za razmenu teritorija između srpske i muslimanske strane u vezi sa Srebrenicom koje iznose OLA FLIUM I DEJVID MEHDIĆ u svom dokumentarnom filmu, kao i mogućnost da se Delić izrekao, postavlja se pitanje:

 • "Da li je rukovodstvo u Sarajevu imalo plan, za evakuaciju stanovništva Srebrenice?"

  To je nešto što su oni uvek uporno poricali, insistirajući zajedno sa Haskim tribunaliom da evakuaciju treba posmatrati sa stanovišta etničkog čišćenja Srebrenice...

  Lično ne sumnjam da smo mi Srbi progutali udicu zvanu Srebrenica, kao poslednji šarani...

  U zaključku Delić, navodi četiri glavna razloga pada Srebrenice, ali pri tome i on zaobilazi najvažniju srebreničku temu "genocid":

  1. izdaja međunarodne zajednice
  2. političko i vojno previranje
  3. jak uticaj političkog propagandnog delovanja srpskog agresora i UNPROFOR-a, te je narod bio spreman već u proleće za napuštanje Srebrenice(str. 01854600)


  Pregled muslimanskih analiza pada Srebrenice, je vrlo interesantan i intrigantan, jer se ne pominje nikakav zločin ni genocid!

  Ovi izveštaji su pisani u vremenskom rasponu od 24. juna 1995 god, pa do 30 jula. 1996 godine. Znači da pokrivaju period od godinu dana po padu Srebrenice.

  Gde je očekivano referisanje i izlaganje o pogubljenju hiljada muslimanskih zarobljenika, događaju koji je postao jezgro srebreničkog genocidnog narativa? Navedeni period je bio dovoljno dug da se provere i dopune inicijalne glasine o genocidu, za koji nam se "danas tvrdi da je planetarnih razmera"!!!

  Srpski imam Muamer Zukorlić, nedavno je izneo predlog da se Srebrenica uzdigne na pijedastal svetske metropole ljudske savesti. Čudno je da ništa od te savesti nije bilo evidentno U VOJNIM, BEZBEDNOSNIM, I POLITIČKIM analizama sastavljenim u vremenskom razdoblju, neposredno nakon što su se ovi dramatični događaji odigrali, ali samo na "platnu kina Prvi maj", što bi rekao Dr. Nele Karajlić...

  Da se zaista dogodilo nešto nalik na genocidno pogubljenje 8000 hiljada ratnih zarobljenika, teško je poverovati da vlasti bosanskih muslimana ne primete i ne pomenu da im se zamaklo 8000 ljudi. Takvo objašnjenje je naročito neubedljivo ako se uzme u obzir da je glavni istražitelj Haškog tribunala Žan Rene Ruez, bio upućen u Srebrenicu par dana po njenom padu sa vrlo preciznim instrukcijama da istraži mogući genocid i da je stigao u Tuzlu već 20. jula 1995. godine.
 • Idi na stranu - |listaj dalje|