fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

rat_tesanj - 77343 - 19.09.2012 : Diverzant72 Banjaluka - best (3)

Tešanjsko ratište


Nadire,

kao prvo, jedan lijep pozdrav. Vidim da si jako realan, a to jako poštujem. Ne znam da li sam već ranije pisao o 207. brigadi, ali mi se čini da su vas vaši zvali razbijači tenkova ili tako nešto? E, to dovoljno govori o vama, pa smo vas naravno i mi poštovali što se i vidjelo na terenu. Kada kažem da ste bili jako dobra jedinica onda to stvarno mislim.

Moje lično mišljenje je da je Teslićko-tešanjsko tj. Dobojsko ratište bilo dosta mirno u odnosu na Posavsko ratište. Naravno, jedini izuzetak je Križ, gdje sam u više navrata mogao poginuti, ali to nije bitno za ovu priču.

Meni se sve čini da je, uz vaše jedinice na Križu, Prva teslićka brigada bila jedan od glavnih razloga što tu kotu nikada nismo zauzeli. Naime, kada god smo planirali neki napad na vas oni bi dole izvukli deblji kraj, pa smo mi morali ići da im pomažemo.

Ni meni nije jasno zašto smo toliko navaljivali na Križ kada smo mogli proći i na drugim mjestima, ali sta se tu može, valjda je tako moralo.

Ne mogu da se sjetim gdje je Kanatova kosa! Da li ona ima i neko drugo ime? Možda sam i zaboravio jer prošlo je toliko vremena, ali ću sutra da pitam jednog druga jer se on možda sjeća.
Pozdrav
Idi na stranu - |listaj dalje|