fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

srpska - 73895 - 15.09.2012 : Velimir Adžić Ilijaš - best (3)

Ćeraćemo se, ćeraćemo se još!


U svom prilogu "Igre sa penzionerima" koji možete naći na stranici Velimir Adžić pod brojem 73092 od 25. 08. 2012. godine (pročitajte ga) sam, između ostalog, napisao da je Osnovni sud u Banjaluci prihvatio našu tužbu podnesenu putem advokata u Bijeljini i da je postupak doveo do prinudne naplate naših potraživanja. Advokat nam je rekao da je sve riješeno u našu korist i da samo čekamo uplate na naše tekuče račune, ali i da poslije podizanja novca se ponovo njemu javimo. Vjerovatno očekujući da mu dadnemo još koju marku iako smo mu platili za podizanje tužbe po 15 km, što ukupno iznosi 75O, 00 KM od nas 5o penzionera.

Međutim, Pravobranilaštvo RS podnosi prigovor na rješenje suda o kojem nas advokat ne obavještava. I Pravobranilaštvo RS zataškava sadržaj svog prigovora i ništa ne govori u svom odgovoru na naše pismo.

Ministarstvo za pitanja boraca, žrtava rata i rada pri Vladi RS nam odgovara da su zadovoljni rješenjem suda po prigovoru jer su, zamislite, kako kažu djelimično uspjeli.

A šta su uspjeli?

Uspjeli su i pravobranilaštvo i sud i ministarstvo legalizovati glupost kojom su naša potraživanja proglasili zastarjelim za 5 (pet) godina pa su ih sveli umjesto za period od 01. 02. 2001. do 25. 9. 2007. godine na period od 13. 02. 2006. do 25. 09. 2007. godine.

Zamislite, sa ovim rješenjem je i naš advokat zadovoljan i ništa nije poduzimao, i on smatra da je to ispravno. On ponovo samo obećava penzionerima da će naše skraćeno potraživanje po rješenju suda biti uskoro isplaćeno te da svaki dan idemo u banku i provjeravamo da li je legla uplata.

Međutim, ministarstvo i dalje šuti, i dalje ne isplaćuje naša potraživanja.

Kako da sad to shvatimo?

Da čekamo pa da i taj dio naših potraživanja zastari po njihovim mišljenjima.

Pa zar to nisu gluposti?

Valjda oni misle da smo mi penzioneri glupi i da ćemo tu glupost prihvatiti.

E vidite, nismo svi glupi i nećemo tu glupost prihvatiti. Zato smo, kada smo saznali za takvo rješenje, i podnijeli zahtjev za ponavljanje postupka.

Šta nama drugo preostaje nego da, kako to kaže akademik Bečković:
-Ćeraćemo se, ćeraćemo se još!"

A dokle? Ćeraćemo se do smrti, a sve nas je manje. Ali, neće se naša borba završiti našom smrću. Naše pravo ćemo ostaviti u obavezi našoj djeci pa i unucima ako bude trebalo!

Znamo mi i onu narodnu: "Ne može se boriti šukav sa rogatim", ali borićemo se dok i nama ne porastu rogovi.

A, oni su izgleda riješili da na sva naša pisanja kažu: "E, sad nećete dobiti ništa!"

Sve se mijenja pa će se i to promijeniti, ako ne u glavama sadašnjih moćnika, a ono u glavama onih drugih koji će poslije njih doći.

Vjerujte mi, nešto slično ovome sam već lično doživio!
Idi na stranu - |listaj dalje|