fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

hresa - 73734 - 08.09.2012 : Jovan - best (2)

Špicasta stijena


Mislim da je muslimanima prisjelo postavljanje klipa na Youtube. U želji da prikažu "nova herojstva" Zlatnih ljiljana izabrali su pogrešnu bitku. Sada imaju problem da saopšte da su narednog dana bili natjerani na bježaniju.

Opet ću ponoviti podatak koji sam našao da su u muslimanskom napadu učestvovali pripadnici jedinice Lasta (komandant im je bio izvjesni Jozo Anđić, za kojeg sam negdje pročitao da je umiješan u slučaj strijeljanja zarobljenih srpskih vojnika iz transportera na Dobrinji s početka rata) i nekolicina pripadnika jedinice "Crni labudovi", koja je kao i odred "Zulfikar" sa Igmana bila direktno na platnom spisku muslimanskih gospodara rata oca i sina Izetbegovića, a u praksi je to odrađivao prvi operativac oca i sina prijeratni piljar iz Ustikoline Senad Šahinpašić Šaja.

Preporučujem da se obavezno na Youtube pogleda i drugi dio snimka sa Špicaste stijene. Kao što reče Željko, snimanje je izvršeno sa nekoliko kilometara udaljenosti i za to je korištena neka opasna kamaera.

U drugoj polovini klipa akcije na Špicastoj stijeni lijepo se vidi i druga strana medalje: dosta ranjenih muslimanskih vojnika, strah... Pri kraju snimka se može vidjeti glavom i bradom Senad Šahinpašić Šaja, kako obilazi ranjenike. Mislim da je oficir u njegovoj pratnji komandant "Labudova" i vjerovatno im je šaputao da žali što ovoga puta nema povoda da dijeli skupocjena auta.

Po mojim saznanjima zauzeti rov su tokom večeri preuzeli pripadnici 9. motorizovane brigade Rasima Ćele. Po ispovijesti pripadnika "Lasta" u akciji na Špicastu stijenu su trebali ići i Ćelini jurišnici koji su inače držali taj rejon, ali su zbog straha odbili da učestvuju u njoj.

Da biste pogledali drugi dio snimka sa Špicaste stijene morate da kliknete ovdje a zatim da se prijavite. Snimak je namjenjen samo za registrovane posjetioce.
Idi na stranu - |listaj dalje|