fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

poginuli - 73696 - 06.09.2012 : Milomir Plakalovic Pale - best (1)

Miladin (Jovo) Krunić


Moj komšija, Krunić Miladin, je bio čovjek starog kova. Njegovo lice su krasili crni brkovi i prodorni pogled. Neodoljivo je podsjećao na srpske ratnike čiji likovi su sačuvani na crno-bijelim fotografijama vojnika koji su u jurišima ginuli na Ceru ili Kajmakčalanu.

Igrom slučaja, jedan sam od rijetkih očevidaca njegove herojske pogibije, tog kobnog 31. oktobra 1992. godine. Naime, kada je naš tenk, pogođen zoljom ostao onesposobljen na jednoj čistini ispred muslimanskih rovova u naselju Hladivode, Miladin je sa grupom ratnika potrčao prema tim rovovima. Vođen željom da pomogne saborcima u nevolji, nije razmišljao o pogubnoj unakrsnoj vatri. Glasno je povikao "Juriš braćo, moramo braniti tenk!"

To su bile njegove poslednje riječi. Život je izgubio u eksploziji naše granate kalibra 155 mm koja je doletjela sa Crepoljskog i po nesreći podbacila, pogodivši direktno u tu grupu najhrabrijih, između muslimanskog rova i naseg tenka. Rame uz rame sa Miladinom je poginuo i Neđo Petrović, koji je upravo tog dana slavio svoju krsnu slavu - Sv. Luku.

Slava vam junaci i da se vaše junaštvo nikada ne zaboravi!
Idi na stranu - |listaj dalje|