fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

polom_jasen - 73544 - 04.09.2012 : Jovan - best (0)

Polom, Jasen


Ovo je prva stranica koju sam pročitao na ovom portalu. Zaboravio sam na nju, ali sam danas spletom okolnosti ponovo došao do nje tražeći informaciju gdje su Vukovi s Drine boravili na Sarajevskom ratištu.

Na ovoj stranici sam pronašao izuzetno dobar članak, koji je napisao Vukovarac, a odnosi se na srpsko osvajanje malog i velikog Jasena. Ne piše godina, ali mislim da je to bilo 1993. Jedini problem je što je on isuviše ogorčen, pa je tekst pomalo haotičan.

Tek sada, ponovo isčitavajući članke (javljaju se direktni sudionici sa srpske strane) i naročito ovaj od Vukovarca vidim da je tih dana bilo sve moguće i da su možda neke specijalne jedinice sa strane (pominje Bele orlove i Vukove s Drine) tih dana iskazale neodlučnost.

Poginulih je bilo dosta (Jurišnici iz Vogošće i Ilijaša) i žao mi je ako ispada da otvaram rane.

Stranica je definitivno najjača na portalu, s najviše zapisa iz prve ruke, mada bi Vogošćanin Pravi mogao neke stvari još detaljnije ispričati.

Fantastičan je prvi članak sa slikama terena, još kad bi se na fotografijama obilježila mjesta gdje su bili naši vojnici i rov između dva Jasena, onda bi to bilo jako dobro. Naravno, ukoliko se te pozicije uopšte vide na fotografijama.
Idi na stranu - |listaj dalje|