fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

hresa - 73477 - 03.09.2012 : Jovan - best (0)

Špicasta stijena


Prije svega moj naklon i veliko poštovanje. Dao si neprocjenjiv doprinos na portalu opisujući ratne događaje iz prve ruke. Nadam se da si pratio moje komentare jer sam se, primjera radi, u njima izvinuo vama autentičnim borcima, što pokušavam da komentarišem situaciju na Sarajevskom ratištu. Ja ne mogu dati opise bitaka sa tog ratišta, ali mislim da imam pravo dati neko svoje mišljenje i na tu temu!

Dobro si primjetio da je moje spominjanje špicaste stijene nastalo na tragu tvog teksta.

Nećeš vjerovati, ali na cijelom internetu ni dan-danas nema pisanog traga o ovim dešavanjima u ljeto 1994. godine (ovu informaciju od Tebe crpim) na špicastoj stijeni.

Evo, snimak na youtube je postavljen već nekoliko mjeseci i još nisu otkrili ni datum, a ni godinu ne mogu da usklade, a kamo li mjesec.

Autor postavljenog klipa kaže da nije bio sudionik već je dobio snimak i postavio ga, a da ne zna vrijeme nastanka snimka.

Po mojim saznanjima muslimanske položaje prema Špicastoj stijeni je držala 9. motorizovana brigada 1. korpusa Armije BiH. Na čelu te brigade je bio Ramiz Delalić Ćelo, ubica srpskog svata. Akciju osvajanja tog rova je izvršila jedna četa iz odreda laste i šest crnih labudova. Ovaj podatak sam slučajno pronašao čitajući svjedočanstvo pripadnika lasti.

Ono pominjanje Vukova da su bili linijaši negdje na Sarajevskom ratištu sam površno isčitao u nekom davnašnjem članku, tako da se ne mogu sjetiti godine i lokacije, ali to nije bitno jer nisam imao namjeru nekoga hvaliti a da pri tome kudim druge.
Idi na stranu - |listaj dalje|